Nelliportaali sulkeutuu vuoden lopussa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Nelliportaali sulkeutuu vuoden lopussa

Nelliportaali sulkeutuu vuoden lopussa

07.11.2016 09:00

Nelliportaali ja kirjastotietokannan vanha käyttöliittymä poistuvat käytöstä 31.12.2016. Jos käytät jompaakumpaa tai molempia palveluista, tämä viesti on sinulle.

Nelliportaali ja Vanaicatin vanha käyttöliittymä sulkeutuvat vuoden vaihteessa. Kaiken niistä löytyneen tietoaineiston löydät jo nyt HAMKin Finnasta, jonka käyttöön siirryttiin syksyllä 2015. 

closingfin.JPG

Helppokäyttöinen Finna on korvannut kaksi palvelua   

Finnassa haku on yksinkertaisempi kuin Nellissä, koska sitä ei tarvitse rajata eikä määritellä etukäteen. Riittää kun kirjoitat hakulaatikkoon hakusanan ja rajaat hakutuloksia. Rajauksen jälkeen voit myös helposti palata alkuperäiseen tuloslistaan, jos muutatkin mieltäsi. 

HAMKin Finnassa on omilla välilehdillään kirjaston omat kokoelmat ja laaja, erityisesti kansainvälisiä tieteellisiä artikkeleita sisältävä haku. Kansainvälisten e-aineistojen haku sisältää suuren osan niistä aineistoista, jotka ennen löysit Nellistä. Haku on kuitenkin yksinkertaisempi käyttää. Ja kun yksinkertainen haku ei riitä, voit edelleen siirtyä HAMKin Finnasta käyttämään tietokantojen omia hakuliittymiä. 

Näin saat omat tietosi talteen omaNellistä 

Jos edelleen käytät Nelliä, näillä ohjeilla saat tallennettua omaNellissä olevat tiedot. Voit myös pyytää apua kirjaston henkilökunnalta.  

Kirjahyllyn sisältö 

1. Mene kirjahyllyyn 

2. Merkitse kaikki kirjahyllyn tietueet 

3. Valitse Tallenna tai lähetä valitut tietueet 

4. Valitse haluamasi muoto 

5. Valitse tallenna ja tallenna tiedosto haluamaasi paikkaan 

Omat lehdet 

1. Mene Omiin lehtiin 

2. Käytä selaimesi tallennustoimintoa (usein valikossa Tiedosto -> Tallenna tai File -> Save) tallentaaksesi omat lehdet HTML-muodossa tietokoneellesi 

Omat tietokannat 

Huomaa: aineistojen nimet saa talteen, mutta linkit eivät toimi Nelliportaalin sulkemisen jälkeen.

1. Mene Omiin tietokantoihin  

2. Valitse haluamasi ryhmä 

3. Vie osoitin ryhmän sisältämien aineistojen päälle, valitse kaikki ja kopioi 

4. Liitä kopioimasi ryhmät haluamaasi dokumenttiin esimerkiksi tekstinkäsittelyohjelmassa ja tallenna dokumentti koneellesi 

5. Tee vaiheet 2-4 kaikille haluamillesi tietokantaryhmille 

Omat haut ja uutuusvahdit 

Hakuja ja uutuusvahteja ei valitettavasti voi tallentaa eikä siirtää, vaan ne on tehtävä kokonaan uusiksi HAMKin Finnassa. Tarvittaessa voit pyytää apua kirjaston henkilökunnalta. 

 

 Näin löydät kirjaston kokoelmat vanhan Vanaicatin sulkeuduttua

Jos edelleen käytät kokoelmaluettelomme vanhaa käyttöliittymää, HAMKin Finnaan siirtyminen ei vaadi sinulta mitään erikoistoimenpiteitä. Riittää kun päivität linkkisi ja kirjanmerkkisi uuteen osoitteeseen https://www.hamk.finna.fi. Palvelu löytyy myös kirjaston kotisivulta. Lyhyen perehdytyksen Finnaan saat pyytämällä kirjastosta. Tutustu myös kirjaston tekemään ohjemateriaaliin jonka löydät HAMKin Finnan pääsivulta. 

Nelliportaalin ylläpidosta on vastannut Kansalliskirjasto, joka vastaa myös HAMKin Finnan teknisestä ylläpidosta. HAMKin Finnan lisäksi palveluperheeseen kuuluu Finna.fi, joka kokoaa yhteen kaikkien Finnassa mukanaolevien kirjastojen, arkistojen ja museoiden kokoelmat.

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]