Opettajankoulutusfoorumiin kolme hamkilaista - Hämeen ammattikorkeakoulu
Opettajankoulutusfoorumiin kolme hamkilaista

Opettajankoulutusfoorumiin kolme hamkilaista

27.01.2016 15:40

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on tänään 27.1.2016 asettanut laajapohjaisen opettajankoulutusfoorumin uudistamaan opettajien perus- ja täydennyskoulutusta.

Opettajien perus- ja täydennyskoulutuksen keskeiset linjaukset kokoava kehittämisohjelma laaditaan elokuun 2016 loppuun mennessä. Foorumin toimikausi kestää vuoden 2018 loppuun. Kehittämisohjelman tavoitteena on uudistaa opettajien perus- ja täydennyskoulutusta ja varmistaa opettajankoulutustehtävissä toimiville mahdollisuus ammatillisen osaamisensa kehittämiseen. ​​​

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen toivoo opettajankoulutusfoorumilta rohkeita esityksiä opettajankoulutuksen uudistamiseksi. 

– Suomalaisen koulutuksen menestystarina perustuu korkeasti koulutettuihin opettajiin, joilla on laaja pedagoginen vapaus. Opettajat ovat Suomessa kehittäjiä omassa työssään, ja peruskoulun uudistaminen on kytketty vahvasti pedagogiikan ja oppimisen tutkimukseen. Uudet opetussuunnitelmat tuovat mukanaan uuden pedagogiikan sekä koulukulttuurin ja opettajuuden muutoksen. Maailman nopeassa muutoksessa yhä tärkeämmäksi tulee mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan työuran aikana, painottaa ministeri Grahn-Laasonen. 

Opettajankoulutusfoorumi tekee esityksiä myös opettajien täydennyskoulutuksen uudistamisesta. Tavoitteena on, että jokaisella opettajalla on mahdollisuus osallistua koulutukseen ja kehittää omaa osaamistaan läpi työuran. 

Opettajien perus- ja täydennyskoulutuksen kehittämisohjelma on osa peruskoulun uudistamista, jossa painottuvat uusi pedagogiikka, uudet oppimisympäristöt ja opetuksen digitalisaatio. Ohjelma kattaa sekä yliopistojen että ammattikorkeakoulujen antaman opettajien peruskoulutuksen, opettajankoulutusta koskevan tutkimuksen ja kaikkia opettajaryhmiä koskevan täydennyskoulutuksen kehittämisen. 

Opettajankoulutusfoorumin puheenjohtajana toimii professori Jari Lavonen Helsingin yliopistosta ja varapuheenjohtajana johtaja Seija Mahlamäki-Kultanen Hämeen ammattikorkeakoulusta.  

Opettajankoulutusfoorumiin valitut hamkilaiset jäsenet ovat:  

yliopettaja Jaakko Helander, Hämeen ammattikorkeakoulu

koulutuspäällikkö Anu Raudasoja, Hämeen ammattikorkeakoulu

Lue OKM:n tiedote aiheesta kokonaisuudessaan »​

Lisätied​ot
johtaja Seija Mahlamäki-Kultanen (HAMK), puh. 040 587 8029

opetusneuvos Armi Mikkola (OKM), puh. 02953 30214 

erityisavustaja Matias Marttinen (opetus- ja kulttuuriministerin lehdistösuhteet), p. 044 269 3113 

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]