Opiskelijat ratkovat yritysten toimeksiantoja Diili-kilpailun hengessä - Hämeen ammattikorkeakoulu
Opiskelijat ratkovat yritysten toimeksiantoja Diili-kilpailun hengessä

Opiskelijat ratkovat yritysten toimeksiantoja Diili-kilpailun hengessä

03.10.2016 10:47

Hämeen ammattikorkeakoulun liiketalouden ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat aloittivat opintonsa heti syyskuun alussa vauhdikkaasti tekemällä sarjan Diili-toimeksiantoja.

Liiketalouden ensimmäisen vuosikurssin opinnot alkoivat kuuden viikon mittaisella Diili-jaksolla, jossa jokaisella viikolla toimeksiantajayritys antaa 100 hengen opiskelijajoukolle työelämästä nousseen kehittämishaasteen ratkottavaksi. Opiskelijoilla on viikko aikaa toteuttaa mielestään paras ratkaisu annettuun haasteeseen. Viikon päätteeksi toimeksiantajayrityksen edustaja valitsee voittajan.

Tehtäviä jääkiekosta rengasmyyntiin

Ensimmäinen Diili-tehtävä starttasi vauhdikkaasti HPK:n Oktoberfest-tapahtuman suunnittelulla. Toimitusjohtaja Antti Toivanen löysi paljon hyvää ja uusia, eri näkökulmasta pohdittuja ideoita useiden ryhmien ehdotusten joukosta. Voittajajoukkue palkittiinkin ruhtinaallisesti aitiolla HPK-Lukko-peliin. Muita toimeksiantoja ovat olleet tutkimusmatka omaan opiskeluviikkoon, iFiksauksen sekä Kalz Performancen markkinoinnin uudet tuulet sekä Rengas-Vekan kesärenkaiden myynnin ennakointi.

– Emme olisi osanneet kuvitella liiketalouden opiskelun olevan tällaista. Meidän opiskelijoiden joukosta kuului heti ensimmäisen Diili-tehtävän jälkeen innostunutta kuhinaa. Mahtavaa päästä heti ensimmäisestä opiskeluviikosta alkaen suunnittelemaan ideoita ihan oikeisiin tarpeisiin ja osa niistä pääsee toteutukseen asti. Wau!-kommentteja on kuulunut myös sukulaisilta ja ystäviltä tästä aloituksesta, kertovat Valitut Palat -opiskelijatiimin jäsenet.

Paperinmakuisesta opiskelusta käytännön osaamiseen

Diili-toimeksiannot ovat hyvä startti opiskeluun, sillä opiskelijat pääsevät heti näkemään, mitä liiketoiminta ja markkinointi ovat käytännössä. Samalla he kerryttävät muita tärkeitä työelämätaitoja, kuten itsensä johtamista, tiimityöskentelyosaamista sekä onnistumisten mutta myös pettymisten käsittelyä. Diili-tehtäviin sisältyvästä pienimuotoisesta kilpailuasetelmasta syntyy myös positiivista motivoitumista.

– Mukana olleilta yrityksiltä on tullut erittäin positiivista palautetta. He ovat olleet yllättyneitä valinnan vaikeudesta – kaikki tiimit ovat panostaneet tehtäviin niin hienosti. Myös me opettajat olemme olleet iloisia siitä, että heti opintojen alussa opiskelijoilla on jo paljon hyödyllisiä taitoja, joita he pääsevät tehtävien avulla jalostamaan. Tämä osoittaa, että opiskelijarekrytointi on ollut tuloksekasta: olemme saaneet oikeita opiskelijoita oikeaan koulutusohjelmaan, kertoo toinen Diili-tehtävien vastuuopettajista, Riitta Ikonen.

Tällä viikolla Diilin toimeksiantajana toimii ohjelmisto- ja IT-alan yritys Ambientia. Viimeinen Diili-toimeksianto annetaan opiskelijoille maanantaina 10.10.2016 klo 8.45 Visamäen C-rakennuksen auditoriossa. Tällöin toimeksiantajana on kovamuovipakkauksia elintarviketeollisuudelle valmistava Coveris Rigid Finland Oy. Myös median edustajat ovat tervetulleita paikalle.

Lisätietoja:

Riitta Ikonen, lehtori, HAMK, p. 050 574 5412, riitta.ikonen@hamk.fi

Eveliina Toivonen, suunnittelija, HAMK, p. 040 826 0733, eveliina.toivonen@hamk.fi

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]