Päijäthämäläistä tapahtumaruokaa Salpausselän kisoissa Lahdessa 19.– 21.2.2016 - Hämeen ammattikorkeakoulu
Päijäthämäläistä tapahtumaruokaa Salpausselän kisoissa Lahdessa 19.– 21.2.2016

Päijäthämäläistä tapahtumaruokaa Salpausselän kisoissa Lahdessa 19.– 21.2.2016

18.02.2016 15:50

Tulevissa Salpausselän kisoissa on nyt ensimmäistä kertaa tuotu ruokatarjoajat kisatorille eli lähelle itse urheilutapahtumaa. Tämä konsepti on otettu ilolla vastaan myös paikallisten lähiruokayrittäjien keskuudessa.18

Lähiruoasta uutta liiketoimintaa – local street food -hankkeessa muodostunut päijäthämäläinen yrittäjäryhmä kokeilee nyt lähiruoan kiinnostavuutta isossa urheilutapahtumassa kesällä Suuret oluet – pienet panimot  tapahtumasta saatujen hyvien kokemusten pohjalta. 

Läheltä lautaselle yritykset tapahtumaruoan tuottajina

Lähiruoasta uutta liiketoimintaa -hankkeessa on nostettu esiin vastuullisesti tuotettu päijäthämäläinen tapahtumaruoka Päijät-Hämeen liiton myöntämän Euroopan aluekehitysrahaston tuella. Yritykset ja hanketoimijat, Hämeen ammattikorkeakoulu ja Lahden ammattikorkeakoulu, ovat kehittäneet Läheltä lautaselle yritysyhteistyön toimintamallin ja hämäläisistä aineksista ruoka- ja juomatuotteita tapahtumien ruokapalveluihin. Toiminta perustuu vastuullisesti tuotettuun lähiruokaan, joka näkyy mm. paikallisten raaka-aineiden ja paikallisen työvoiman käytössä, alueen toimijoiden yhteistyössä, lyhyissä kuljetusmatkoissa sekä materiaalihävikkien huomioimisessa. Yritysryhmä suunnittelee tapahtumaruokatuotteet aina vastaamaan parhaiten tapahtumaa ja muuta tarjontaa.

Hämäläistä huikopalaa Salpausselän kisoihin

Talvitapahtumaan on valittu Kinnarin tilan lämmintä juotavaa, mustaherukoista puristettua Huuma-glögiä ja kestipipareita. Aamupalaksi ja lounaaksi tarjotaan Kinnarin tilan Pehtoorin puuroa Valosen hunajalla, mehukeitolla tai sokeri-kanelilla maustettuna. Suolaisena palana on tarjolla hodari hämäläisittäin, ja se sisältää Leibomo Limbun sämpylän välissä Merosen nakkia ja Päijät-Hämeen luomun hapankaalia Maatilapanimo Hollolan Hirven sahdin ja Valosen hunajan pehmentämänä herkkuna. Kinnarin tila Hollolasta toimii tapahtumassa yrittäjäryhmän veturina ja Hämäläisten huikopalojen tarjoajana.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Sanna Lento, Sanna.Lento(at)hamk.fi, p. 040-509 6443

Yrittäjä Terhi Kinnari, info(at)pionipiironki.fi, p. 0400-279 250

Facebook Tapahtumaruoka, www.hamk.fi/tapahtumaruoka

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]