Pienteurastamojen ja myymälöiden kilpailukykyä paremmaksi – luvassa mm. tietoiskuja - Hämeen ammattikorkeakoulu
Pienteurastamojen ja myymälöiden kilpailukykyä paremmaksi – luvassa mm. tietoiskuja

Pienteurastamojen ja myymälöiden kilpailukykyä paremmaksi – luvassa mm. tietoiskuja

18.04.2016 16:10

”Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin” -hanke pyrkii parantamaan suomalaisten pienteurastamoyritysten ja niiden yhteydessä toimivien myymälöiden kilpailukykyä ja liiketoimintamahdollisuuksia tiedottamalla alan ajankohtaisista ja keskeisistä asioista.

​Hanke järjestää 21.4.2016 ensimmäisen tietoiskun Hämeenlinnassa lopetusasetuksen mukaisen kelpoisuuden suorittamisesta. Tietoisku järjestetään HAMKin tiloissa Lahdensivun Ainolassa (os. Lahdensivuntie 5, Hämeenlinna) kello 10–14. Seuraavassa tietoiskussa 24.5.2016 kerrotaan mm. pakkausmerkintöjä koskevasta lainsäädännöstä.

Hankkeen lähtökohtana on tukea pieniä teurastamoyrityksiä ja niiden yhteydessä toimivia myymälöitä osaamisen kehittämisessä erityisesti yritystoiminnan alkuvaiheessa. Päätavoitteena on parantaa pienten, valtakunnallisesti hajallaan olevien teurastamojen ja niiden myyntipisteiden kilpailukykyä tarjoamalla ajantasaista ammatillista tietoa. Hankkeessa järjestetään tietoiskupäiviä sekä käytännönläheisiä työpajoja erilaisista teemoista pienteurastamojen tarpeiden pohjalta. Yhteistyökumppanina hankkeessa ja sen suunnittelussa on alusta asti ollut Suomen Teurastamoyrittäjät ry.

Hankkeen tavoitteita ovat pienteurastamojen laadullisen osaamisen, tehokkuuden ja elinvoimaisuuden parantaminen, alan yrittäjien elintarvike- ja pakkauslainsäädäntöön liittyvän osaamisen lisääminen ja Oiva-järjestelmän sisäistäminen, alan yrittäjien lopetusasetukseen liittyvien velvoitteiden täyttyminen ja sen kautta eläinten hyvinvoinnin lisääminen sekä yrittäjien ja valvontaviranomaisten yhteistyön tehostaminen. Lisäksi pyritään parantamaan pienyritysten kasvun edellytyksiä erityisesti lisääntyneen talousosaamisen, verkkokaupan ja siihen liittyvien logististen mahdollisuuksien kautta sekä perehtymällä työlainsäädäntöön liittyviin kysymyksiin.

Lisätietoa tulossa olevista tilaisuuksista löytyy osoitteesta www.hamk.fi/pienteurastamohanke.​

Lisätietoja:    ​​​
projektipäällikkö Siri Pekuri, HAMK, p. 040 843 1282

lehtori Markus Yli-Hemminki, HAMI (lopetusasetus ja eläinten hyvinvointi), p. 050 461 7503

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]