Suomen ensimmäinen Green Flag Award -tunnus HAMKin Lepaan kampuksen puistolle - Hämeen ammattikorkeakoulu
Suomen ensimmäinen Green Flag Award -tunnus HAMKin Lepaan kampuksen puistolle

Suomen ensimmäinen Green Flag Award -tunnus HAMKin Lepaan kampuksen puistolle

26.07.2016 15:52

Tulos julkistettiin kesäkuun alussa Vihervuoden päätapahtumassa.

​​​​​HAMKin Lepaan kampuksen puistolle on myönnetty Suomessa ensimmäisenä kansainvälinen Green Flag Award -tunnus. Green Flag Award -auditointi arvioi puistojen ylläpitoa, käyttäjäystävällisyyttä ja kävijöiden osallistumismahdollisuuksia puiston toimintoihin. ​​

​​Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan Green Flag Awardiin keskiviikkona 10.8.2016 klo 10–11.00 HAMKin Lepaan kampuksen Rikala-saliin (Lepaantie 129, Hattula). Lyhyen infon jälkeen on mahdollisuus tutustua Lepaan kampuksen puistoon opastetulla kävelyllä.

Ohjelma

10.00 – 10.15 Koulutuspäällikkö Heikki Peltoniemi: Green Flag Awardin merkitys Lepaan kampukselle
10.15 – 10.30 Lehtori Sari Suomalainen: Green Flag -prosessi Lepaan kampuksella
10.30 – 10.45 Kesäjuomat ja keskustelua
10.45 – 11.45 Opastettu kierros puistossa Green Flag Awardin merkeissä

Kansainvälistä tietotaidon v​​aihtoa
Puisto- ja puutarhakulttuurista tunnetussa Isossa-Britanniassa kehitetyn  Green Flag -arviointikriteeristön pohjalta vapaaehtoiset, koulutetut ammattilaistuomarit auditoivat erilaisia viher- ja virkistysalueita sekä hautausmaita. Auditointiryhmä arvioi Lepaan alueet toukokuun alussa. 

– Prosessi on saanut aikaan olemassa olevien hyvien asioiden esiintuomista ja uusien kehittämisasioiden innovointia. Opiskelijoiden osuus on ollut tärkeä muun henkilökunnan ohella. Hieno kokemus oli myös jakaa kansainvälistä tietoutta paikanpäällä kansainvälisten tuomareiden kanssa, kertoo Green Flag -auditointiin Britanniassa perehtynyt rakennetun ympäristön lehtori Sari Suomalainen.

Green Flag merkitsee käyttäjäy​​​stävällistä ja osallistavaa viheraluetta
Green Flag tunnetaan puiston käyttäjien ja ammattilaisten keskuudessa. Se parantaa puiston tunnettavuutta ja koko prosessi kehittää puiston ylläpitoa, organisaatioita ja kansainvälistä tiedonvaihtoa. Green Flag (suom. vihreä lippu) liehuu nyt noin 1300 kohteessa Isossa-Britanniassa, Irlannissa, Saksassa, Hollannissa, Uudessa-Seelannissa, Arabiemiraateissa – ja Suomessa.

Lisätietoja
koulutuspäällikkö Heikki Peltoniemi p.  040 832 0842, heikki.peltoniemi@hamk.fi
lehtori Sari Suomalainen p. 050 574 3617, sari.suomalainen@hamk.fi

www.hamk.fi/lepaa 

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]