Suomen ensimmäinen Green Flag Award -tunnus Lepaan kampuksen puistolle - Hämeen ammattikorkeakoulu
Suomen ensimmäinen Green Flag Award -tunnus Lepaan kampuksen puistolle

Suomen ensimmäinen Green Flag Award -tunnus Lepaan kampuksen puistolle

10.06.2016 09:41

HAMKin Lepaan kampuksen puistolle myönnettiin Suomessa ensimmäisenä kansainvälinen Green Flag Award -tunnus.

Green Flag Award -järjestelmä ja auditointi arvioi puistojen ylläpitoa, käyttäjäystävällisyyttä ja kävijöiden osallistumismahdollisuuksia puiston toimintoihin. Tulos julkistettiin Vihervuoden päätapahtumassa Hämeenlinnan Verkatehtaalla 2.6.2016.

Kansainvälistä tietotaidon vaihtoa
Puisto- ja puutarhakulttuurista tunnetussa Isossa-Britanniassa kehitetyn arviointikriteeristön pohjalta vapaaehtoiset, koulutetut ammattilaistuomarit auditoivat erilaisia viher- ja virkistysalueita sekä hautausmaita. Auditointiryhmä arvioi Lepaan alueet toukokuun alussa. 

– Prosessi on saanut aikaan olemassa olevien hyvien asioiden esiintuomista ja uusien kehittämisasioiden innovointia. Opiskelijoiden osuus on ollut tärkeä muun henkilökunnan ohella. Hieno kokemus oli myös jakaa kansainvälistä tietoutta paikanpäällä kansainvälisten tuomareiden kanssa, kertoo Green Flag -auditointiin Britanniassa perehtynyt rakennetun ympäristön lehtori Sari Suomalainen.

Green Flag merkitsee käyttäjäystävällistä ja osallistavaa viheraluetta
Green Flag tunnetaan puiston käyttäjien ja ammattilaisten keskuudessa. Se parantaa puiston tunnettavuutta ja koko prosessi kehittää puiston ylläpitoa, organisaatioita ja kansainvälistä tiedonvaihtoa. Green Flag (suom. vihreä lippu) liehuu nyt noin 1300 kohteessa Isossa-Britanniassa, Irlannissa, Saksassa, Hollannissa, Uudessa-Seelannissa ja Arabiemiraateissa. 

Lisätietoja​
koulutuspäällikkö Heikki Peltoniemi p.  040 832 0842
lehtori Sari Suomalainen p. 050 574 3617

www.hamk.fi/lepaa

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]