Toukokuun lukuvinkissä keskitytään loppuseminaarien esitystekniikkaan
Toukokuu on loppuseminaarien kuumeisinta aikaa. Tässä vinkkimme seminaari-esitysten pitäjille ja kaikille muillekin esintyjille.
Outi Lammi. Viesti ja vaikuta: käsikirja presentaatioiden pitäjälle. Jyväskylä: Docendo, 2015.
Havainnollinen opas, joka kattaa esityksen kaikki vaiheet suunnittelusta esitystilanteeseen. Lammi käsittelee myös verkossa tapahtuvan esityksen erityispiirteet. Kirjan rinnalla sopii käytettäväksi saman tekijän Vaikuta visuaalisesti –kirja.
Janne Jääskeläinen. Nörtin esiintymisopas: suoritusmanuaali substanssiosaajalle. Helsinki: Talentum, 2013.
Tietotekniikan ammattilaisille kirjoitettu esiintymisopas sopii erinomaisesti kaikille alan asiantuntijoille, joilla on vaikeuksia ilmaista osaamistaan. Napakka kirja kattaa erilaiset viestintätilanteet tekstintuottamisesta julkiseen esiintymiseen tavalla, jonka insinöörikin ymmärtää.
Garr Reynolds. Esityksen suunnittelu: zen ja pelkistämisen taito. Jyväskylä: Docendo, 2009.
Tämä kirja mullisti tapamme käyttää esitysgrafiikkaa. Garr Reynolds auttaa lukijaa kehittämään visuaalisia viestintätaitoja yleensä. Periaatteena on japanilainen ajattelutapa ”vähemmän on enemmän”.
David McCandles. Tieto on kaunista. Helsinki: Nemo, 2010.
Jos opinnäytetyösi tutkimusmetodi on kvantitatiivinen ja esityksesi täynnä graafeja, tämä kirja on sinulle must. McCandles näyttää esimerkkien avulla, miten pelkkä data muuttuu mielenkiintoiseksi visuaaliseksi tiedoksi joka kiinnostaa ja innostaa jokaisen katsojan.
Juhana Torkki. Tarinan valta: kertomus luolamiehen paluusta. Helsinki: Otava, 2014.
Torkin neuvoilla opit muuttamaan esityksesi tarinoiden muotoon ja parannat viestisi vaikuttavuutta. Tutustu myös Torkin muihin kirjoihin Puhevalta, Neuvotteluvalta, Puhevalta käyttöön.
Lukuvinkit kokosi Päivi Hollanti Forssan ja Mustialan kampuskirjastoista.
[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]