Työnantajat ja opiskelijat kohtasivat hyvinvointiosaamisen rekrytointipäivässä - Hämeen ammattikorkeakoulu
Työnantajat ja opiskelijat kohtasivat hyvinvointiosaamisen rekrytointipäivässä

Työnantajat ja opiskelijat kohtasivat hyvinvointiosaamisen rekrytointipäivässä

22.02.2016 11:40

HAMK Hyvinvointiosaamisen perinteinen rekrytointipäivä järjestettiin Hämeenlinnassa Lahdensivun kampuksella tiistaina 16.2.2016.

Vuosittain järjestettävä päivä kokoaa yhteen työnantajia ja opiskelijoita. Päivä suunnataan hoitotyön ja sosiaalialan HAMKin opiskelijoille ja Koulutuskuntayhtymä Tavastian valmistuville lähihoitajille. Rekrytointipäivän tavoite on tuoda työantajat ja opiskelijat lähemmäksi toisiaan, rohkaista opiskelijoita työnhakuun ja antaa työnantajille mahdollisuus oman toimintansa esittelyyn, työmahdollisuuksien tarjoamisen ohella.​

Opiskelijoita päivässä vieraili noin 300, ja työnantajia oli paikalla parisenkymmentä. Kuten aiempinakin vuosina, työnantajia oli jälleen saapunut koko Etelä-Suomen alueelta. Myös ammattiliittoja oli mukana kertomassa toiminnastaan ja rekrytoimassa opiskelijoita jäsenikseen. 

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri on ollut päivässä mukana vuosittain. HAMKin ja Kanta-Hämeen Sairaanhoitopiirin yhteistyö on tiivistä ja rekrytointipäivä on sujuva väylä tuoda sairaanhoitopiirin tarjoamia työmahdollisuuksia opiskelijoiden tietoon. 

Rekrytoija Satu Eerola markkinoi päivässä sairaanhoitopiirin avoimia työpaikkoja:

 – Kanta-Hämeen Sairaanhoitopiirissä on haussa useita kesäsijaisuuksia sairaanhoitajaopiskelijoille, lähihoitajaopiskelijoita rekrytoidaan lähinnä mielenterveyspuolelle. Myös sairaalahuoltajille ja keikkatyöntekijöille on tarvetta. Päivä on ollut mukava, opiskelijoita on ollut paljon ja ennen kaikkea kysyntä ja tarjonta ovat vastanneet toisiaan.

Sosiaalialan ammattiliitto Talentian opiskelija-asiamies Tiia Pesonen tuli päivään tapaamaan opiskelijoita ja kertomaan opiskelijoiden eduista. 

– Päivään on mukava tulla tapaamaan opiskelijoita. Moni on käynyt kysymässä Talentian ajankohtaisista asioista, ja opiskelijat käyneet kertomassa kuulumisiaan. Toki olemme saaneet päivän aikana myös monta uutta jäsentä, hän kuvasi päivän antia.

Hyvinvointiosaamisen rekrytointipäivä järjestetään HAMKissa taas ensi vuoden helmikuussa. 

​Lisätietoa:

Palvelukoordinaattori​ Kirsi Liimatainen, kirsi.liimatainen@hamk.fi 

Teksti ja kuvat: Kirsi Liimatainen

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]