Uudenlainen mortteli hurmasi yleisön suunnittelukilpailussa Turussa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Uudenlainen mortteli hurmasi yleisön suunnittelukilpailussa Turussa

Uudenlainen mortteli hurmasi yleisön suunnittelukilpailussa Turussa

17.05.2016 11:18

Hämeen ammattikorkeakoulusta (HAMK) ohjaustoiminnan artenomiksi valmistunut Maria Kivijärvi palkittiin Turku Design Festival – kilpailussa yleisönsuosikkina.

Palkinnoksi voitostaan hän sai Turun PUF Design Marketilta myyntipaikan kuukauden ajaksi, missä hän voi myydä suunnittelemiaan tuotteita.​

​​Kivijärven suunnittelema MUOTO-mortteli on ulkomuodoltaan erilainen kuin perinteinen mortteli. Lisäksi sen liikerata on keinuva, perinteisen hakkaavan sijaan.

MUOTO-morttelia Kivijärvi oli kehitellyt jo pidempään. Varsinaisen prototyypin valmistuttua hän osallistui kilpailuun. – Piirtelen paljon, varsinkin muotoja, joista sitten syntyy ajatuksia ja ideoita, Kivijärvi kertoo ideoinnin alkutaipaleesta. Hän sanoo, ettei juurikaan seuraa alan markkinoita, vaan vasta kehiteltyään idean hän tarkistaa, onko vastaavaa jo markkinoilla. Suunnittelijana hän pitää luonnon materiaaleista ja kertoo myös morttelin mahdollisesti niistä rakentuvan.

– Pitää uskoa itseensä ja siihen mitä tekee, se luo itsevarmuutta, vaikka ala olisi haastava, Kivijärvi toteaa. – Kannustavalla ja positiivisella opetuksella on ollut lopulta todella suuri merkitys vielä näinkin pitkän ajan päästä.

Myös Maria Kivijärven suunnittelema kakkulapio voitti Pauligin Tahto ja taito -suunnittelukilpailussa vuonna 2006 yleisönsuosikkipalkinnon. Kakkulapio voitti myös vuonna 2010 yhden maailman arvostetuimman Red Dot Award-palkinnon. Se on saanut huiman menestyksen, ja sitä myydäänkin tällä hetkellä 30 maassa. Tulevaisuus näyttää, ottaako MUOTO-mortteli samanlaisen nousukiidon voitosta.

Lisätiedot​
Maria Kivijärvi, p. 050 5438819 tai sp. kivijarvimaria@gmail.com

http://mariakivijarvi.fi/

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]