Wellbeing International Week – hyvinvoinnin opiskelua kansainvälisessä ilmapiirissä - Hämeen ammattikorkeakoulu
Wellbeing International Week – hyvinvoinnin opiskelua kansainvälisessä ilmapiirissä

Wellbeing International Week – hyvinvoinnin opiskelua kansainvälisessä ilmapiirissä

23.02.2016 11:11

HAMKissa järjestetään Wellbeing International Week eli kansainvälinen hyvinvointiosaamisen viikko. Se toteutetaan Hämeenlinnassa Lahdensivun kampuksella 22. – 26.2.2016.

​​International Week -toteutukseen osallistuu noin 140 hoitotyön ja sosiaalialan opiskelijaa sekä kymmenkunta vaihto-opettajaa ja parisenkymmentä ulkomaalaista opiskelijaa partnerikorkeakouluista Hollannista, Skotlannista, Virosta ja Liettuasta.​​​

Viikon aikana opiskellaan workshopeissa, joiden aiheina ovat esimerkiksi terapeuttinen valokuva, multisensorinen museo ja interaktiiviset metodit sosiaalialalla.

Tapahtumia:
Maanantai 22.2. Kansainvälinen konferenssi HAMK Visamäen yksikkö. C-rakennus auditorio.  Luentoja ja break out -sessioita ajankohtaisista aiheista.

Tiistai 23.2. 10.45 – 12.00 Wellbeing Fair. HAMK Lahdensivun yksikkö, Ainolan liikuntasali. Suomalaiset, skotlantilaiset ja liettualaiset opiskelijat valmistelevat posteriesityksiä omien maansa tavoista, tuotteista ja innovaatioista. Wellbeing Fairin aiheita ovat esimerkiksi: saunan vaikutus terveyteen, suomalaiset liikuntasuositukset, ksylitoli, äitiyspakkaus, ilmainen kouluruokailu sekä Sairaalaklovnit lasten osastoilla.

Torstai 25.2. klo 14.15. Minun minä – Me of Mine. Ohjaustoiminnan valokuvatyöpajan näyttelyn avajaiset. HAMK Lahdensivun yksikkö. Ravintola Ainokainen.

Matka minuuden syövereihin – A Journey to the Depths of Myself
Näyttelyssä on esillä ohjaustoiminnan koulutusohjelman valokuvatyöpajan töitä. Opintojakson teoriaperustana oli valokuvan ja valokuvauksen terapeuttinen ja pedagoginen käyttäminen asiakastyössä. Jokaisen osallistujan oma kokemuksellinen prosessi oli tärkeä ja ainutlaatuinen. Osa opiskelijoista toteutti valokuvan käyttöön pohjautuvan prosessin asiakkaan tai asiakasryhmän kanssa. Näyttely on avoinna 31.3.2016 asti arkipäivisin klo 8 – 16

Perjantai 26.2 12.30 – 15.00 Wrap Up! HAMK Lahdensivun yksikkö. Ainolan liikuntasali.  Viikon päätöstilaisuus. Työpajojen tuotosten ja oppimistulosten esittely.

Taustaa​​
Vuosittaisen International Week -toteutuksen perinne on jatkunut pitkään. Ensimmäisen kerran viikko järjestettiin 2000-luvun alussa, ja viikosta onkin kehittynyt tärkeä osa HAMKin Hyvinvointiosaamisen yksikön kansainvälistä toimintaa. Partnerikorkeakouluissa International Week tunnetaan, ja vuosittain opettajavaihtoon saapuvista moni onkin osallistunut viikolle myös aiempina vuosina.  HAMKin opiskelijoille viikko tarjoaa mahdollisuuden opiskella kansainvälisessä ryhmässä, toimia ulkomaisten opiskelijoiden kanssa ja kehittää kielitaitoa. Partnerikorkeakoulujen opiskelijat saavat mahdollisuuden tutustua Suomeen ja kulttuuriin, mutta myös näkemyksen ja kokemuksen suomalaisista tavoista ja innovaatioista.

– International Week edustaa Hyvinvointiosaamisen yksikölle yhteisöllistä esimerkkiä suunnitelmallisesta, tavoitteellista ja suoraan ydintehtäväämme kohdentuvasta käytännön tavasta toteuttaa HAMKin kansainvälistä toimintaa strategiamme 2020 mukaisesti, avoimesti, ja erilaisuuden voimalla. Näin kansainvälinen yhteistyö ja kulttuurinen monimuotoisuus kehittyvät osaksi perustoimintaamme ja tukevat sekä opiskelijoiden että henkilöstön osaamista vahvistaen koulutustamme ja tutkimustamme, toteaa HAMKin Hyvinvointiosaamisen yksikön johtaja Hanna Maijala.

Lisätietoa hyvinvointiosaamisen kansainvälisyysviikosta: kansainvälisyyskoordinaattori Kirsi Liimatainen, kirsi.liimatainen@hamk.fi ​

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]