Yhteishaku päättyi, metsä innostaa nuoria - Hämeen ammattikorkeakoulu
Yhteishaku päättyi, metsä innostaa nuoria

Yhteishaku päättyi, metsä innostaa nuoria

08.04.2016 13:47

Metsätalouden suosio kasvoi, hakijoiden kokonaismäärä laski kevään yhteishaussa.

Hämeen ammattikorkeakoulussa oli 6.4. päättyneessä kevään yhteishaussa haettavana 1 120 ammattikorkeakoulututkintoon ja 220 ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa opiskelupaikkaa. Niitä tavoitteli noin 8 500 hakijaa. Ensisijaisia hakijoita oli keskimäärin 2,6 aloituspaikkaa kohden. Hakijamäärä laski viime vuodesta, mikä selittyy pääasiassa ulkomaalaisten hakijoiden määrän laskulla.

HAMKin suosituimpia koulutuksia olivat päivätoteutuksissa hevostalous, sosionomi- ja terveydenhoitajakoulutus. Metsätalouden nousu neljänneksi suosituimmaksi koulutukseksi oli iloinen yllätys. Monimuotototeutuksissa rakennusmestari-, liiketalous- ja tietojenkäsittelyn koulutus keräsivät eniten hakijoita.

Englanninkielisistä koulutuksista suosituin oli Construction engineering. Ylemmän ammattikorkeakoulun hakukohteista oli eniten hakijoita liiketoiminnan kehittämisen koulutukseen.

Keskiviikkona päättyneessä korkeakoulujen kevään yhteishaussa oli 152 000 hakijaa. He tavoittelevat hieman yli 50 000 aloituspaikkaa. Hakijoista hieman yli puolet haki ensisijaisesti ammattikorkeakouluun.

Lisätietoja: opiskelijapalvelupäällikkö Leena Luoma, p. 03-646 4509​

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]