Ähtäri Zoon pandahaaste saapui HAMKiin - Hämeen ammattikorkeakoulu
Ähtäri Zoon pandahaaste saapui HAMKiin

Ähtäri Zoon pandahaaste saapui HAMKiin

08.02.2017 09:37

Hämeen ammattikorkeakoulu ja Ähtäri Zoo toteuttavat yhteistyöprojektin, jossa Ähtäriin saapuviin pandoihin liittyen ideoidaan, tuotetaan ja kokeillaan erilaisia pandatuotteita ja konsepteja.

Snowpanda Challenge 2017 on 2,5 päivän kokeileva oppimistyöpaja, jossa HAMKin opiskelijat sekä kansainväliset vaihto-opettajat suunnittelevat tuotteita yhteistyössä Ähtäri Zoon kanssa 8.2.–10.2.

Pandojen suojelua ja innovatiivisia ideoita

Lopputuotoksena syntyy 30 erilaista pandojen suojeluun ja tunnettuuden liittyviä tuote- ja palvelukonsepteja Ähtärin Zoon käyttöön. Pandojen suojeluun liittyvää yhteistyöohjelmaa toteutetaan yhdessä Kiinan metsähallinnon kanssa.

Ähtäri Zoon panda-hanke on osa pitkäaikaista Master Plan 2030 -kehittämisohjelmaa. Kyseessä on kokonaisuus, jossa vahvistetaan Ähtäri Zoon kansainvälisesti tunnustettua toimintaa uhanalaisten lajien suojelemiseksi ja jatketaan vahvaa kehittämistyötä Suomen johtavaksi luonto- ja perhematkailun kohteeksi.

– Ähtäri Zoo on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto, mutta vahvasti nykypäivässä ja tulevaisuudessa mukana. Haluamme olla edelläkävijä ja suunnannäyttäjä myös erilaisten tuotekonseptien osalta ja siksi lähdimme mielellään mukaan tähän projektiin. Yhteistyö innovatiivisten opiskelijoiden kanssa tuo varmasti Ähtäri Zoolle yhtenä Suomen perhematkailun kärkikohteena uusia tuotekonsepteja toteuttavaksi jo kesäkaudelle 2017. Tähtäämme pandojen tuloon Suomeen kuluvan vuoden joulukuussa, kertoo Elina Viitanen Ähtäri Zoosta.

Kansainvälisessä yhteistyössä käyttäjälähtöisiä konsepteja

Yhteistyöprojektin tavoitteena on oppia tuottamaan käyttäjälähtöisiä tuotteita matkailuliiketoimintaan. Konseptien tavoitteena on vahvistaa eläinpuiston kävijöiden elämystä, kokemusta ja tietoa jättiläispandasta ja sen elämästä. Tavoitteena on myös oppia kokeilujen tekemistä monialaisten tiimien ja vuorovaikutuksessa käyttäjien kanssa soveltaen erilaisia palvelumuotoilun menetelmiä ja työkaluja.

– Haasteen aikana noin 120 opiskelijaa ja 10 opettajaa työskentelevät monialaisissa tiimeissä, joissa on opiskelijoita muotoilun, tietojenkäsittelyn, kansainvälisen liiketoiminnan ja liiketoiminnan ohjelmista. Haasteessa tiimejä ohjaavat HAMKin opettajien lisäksi kansainväliset vaihto-opettajat kahdeksasta eri maasta.

Snowpanda Challenge 2017 toteutetaan osana HAMKin Yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen yksikön Freezing Week -tapahtumaa. Freezing Week kokoaa yhteen yksikön kansainvälisten yhteistyökoulujen opettajia viikoksi Visamäkeen ja Valkeakoskelle. Opettajia saapuu paikalle Liettuasta, Saksasta, Sveitsistä, Kosovosta, Itävallasta, Ranskasta, Italiasta sekä Tšekeistä.

Lisätietoja

Elina Viitanen, Ähtäri Zoo, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, 040 630 1500

Vesa Tuomela, Hämeen ammattikorkeakoulu, lehtori, 040 350 9175

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]