Etänä läsnä - Hämeen ammattikorkeakoulu
Etänä läsnä

Etänä läsnä

16.03.2017 13:14

Heli Väntsi opiskelee toista vuotta hevostalouden koulutuksessa.

Hän on valmistunut ratsastuksenohjaajaksi, ja takana on kymmenen vuoden työkokemus hevosalalta niin tallimestarina kuin ratsastuksenopettajana. Heli hakeutui amk-opintoihin, koska halusi laajentaa näkemystään ja hankkia tietotaitoa kokonaisvaltaisemmin myös maataloudesta. 

Yliopisto-opintojakaan Heli ei sulje pois.  Helin mielestä parasta hevosalalla on lukemattomat kehittymismahdollisuudet: toiminnassa voi suuntautua laidasta laitaan. Helille tärkeää on hyvin suunniteltu ja kehittyvä, laadukas toiminta, oli toimintamuoto mikä hyvänsä. Niin hevosista kuin asiakkaista pitää huolehtia.

Myös tulevaisuudessa Heli näkee itsensä edelleen hevosten parissa. Tällä hetkellä hän työskentelee toiminimellään, muttei sulje pois ratsastuskouluyrittäjän uraa sopivan tilaisuuden tullen. Päivät kuluvat pääsääntöisesti tallilla, ja opintojaan Heli suorittaa joustavasti 24/7-mallilla.  Heli osallistuu usein lähiopetukseen mobiililaitteen välityksellä. Tällöin kuunteleminen ja keskusteleminen onnistuvat. Yhteydet ovat toimineet pääasiassa hyvin, ja ajoittaisista teknisistä vaikeuksista on aina selvitty. Heli on ollut mukana opetustuokioissa milloin talikon varresta, milloin kesken kengittäjän vierailun.   

Etäopiskelu vaatii oikeanlaisen luonteen, halua oppia ja kyvyn ottaa asioista selvää itsekin. Heli sulattelee saamaansa tietoa päivän aikana, ja käy illalla luentomateriaalit läpi ja tekee muistiinpanoja.  Tämän tavan osallistua opetukseen hän on kokenut oman oppimisensa kannalta erittäin tehokkaaksi. Toisinaan koko moduuli hoituu etäyhteyden kautta, ja toisinaan Heli käy paikan päällä noin muutaman kerran kuukaudessa.

Aluksi tiimityöskentely etänä tuntui Helin mielestä haasteellista. Opintojen edetessä ja opiskelutovereiden tullessa tutuksi tilanne helpottui, kun tiimi saman henkisistä ihmisistä ja työskentelytavoista hitsautuu yhteen. “Mielikuvitus ja oma aktiivisuus on ainoastaan rajana opintojen toteuttamisessa ja siihen osallistumisessa etänä.” toteaa Heli.

Heppajuttu-Heli-Väntsi2.jpg

Heli Väntsin päivät kuluvat tallilla, illat opintojen parissa

Kuvaaja: Sari Ojala

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]