Euroopanlaajuinen EAPRIL-konferenssi tuo satoja eri koulutusasteiden asiantuntijoita Hämeenlinnaan - Hämeen ammattikorkeakoulu
Euroopanlaajuinen EAPRIL-konferenssi tuo satoja eri koulutusasteiden asiantuntijoita Hämeenlinnaan

Euroopanlaajuinen EAPRIL-konferenssi tuo satoja eri koulutusasteiden asiantuntijoita Hämeenlinnaan

22.11.2017 15:13

Eurooppalainen koulutuksen asiantuntijoiden yhteinen kohtaamisfoorumi EAPRIL järjestetään Hämeen ammattikorkeakoulussa 29.11.–1.12.2017. Konferenssiin on ilmoittautunut reilut 500 osallistujaa, joista valtaosa tulee eri puolilta Eurooppaa.

Osallistujissa on edustettuna kaikki koulutusasteet varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen.

”EAPRIL pyrkii edistämään vuoropuhelua eri koulutusasteilla toimivien välillä, edistämään oppimiseen ja ammatilliseen kasvuun liittyvän tutkimuksen hyödyntämistä käytännössä sekä työelämässä tapahtuvaa oppimista, minkä vuoksi se sopiikin erinomaisesti ammattikorkeakoulujen toiminta-ajatukseen”, tutkimuspäällikkö Mervi Friman HAMKista kertoo.

Hämeenlinnan konferenssi on 12. EAPRIL-kokoontuminen ja nyt toista kertaa Suomessa. Vuonna 2012 EAPRIL järjestettiin Jyväskylässä.

”Järjestämisluvat ovat kilpailtuja ja perinteisesti yliopistot menestyvät niiden saamisessa”, Friman kertoo.

Osallistujat jakautuvat eri tutkimusalueita käsitteleviin teemaryhmiin, joista esimerkiksi ensimmäistä kertaa kokoontuu musiikin ja taiteen roolia oppimisessa käsittelevä ryhmä. Ohjelmaan kuuluu suullisten ja posteri-esitysten, workshoppien ja asiantuntijaluentojen lisäksi tutustumista isäntämaan ja kaupungin koulutusjärjestelmään ja käytäntöihin. Hämeenlinnassa kansainväliset vieraat jalkautuvat useille ala- ja yläasteille sekä muihin oppilaitoksiin alueella. Vierailut tehdään myös Lahden ammattikorkeakouluun ja Laurea-ammattikorkeakouluun.

Konferenssissa puhuvat mm. Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen, aivotutkija, kognitiotieteen dosentti Minna Huotilainen Helsingin yliopistosta, oppimisympäristöjen merkitykseen perehtynyt emeritusprofessori Joseph Kessels Alankomaista sekä mm. opettajien koulutuksen asiantuntija, professori Ruben Vanderlinde Ghentin yliopistosta Belgiasta. EAPRIL-järjestön puheenjohtajana toimii suomalainen Sirpa Laitinen-Väänänen.

Konferenssin yhteydessä järjestetään ammattikorkeakoulujen ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät, joille on tulossa useita kymmeniä osallistujia eri puolilta Suomea.  Myös Suomen itsenäisyyden juhlavuosi näkyy konferenssissa eri tavoin mm. musiikkiesityksinä.

Lisätietoja

Mervi Friman, tutkimuspäällikkö, Hämeen ammattikorkeakoulu, p. 0405858203, sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi
Birgitta Pirhonen, tapahtumapäällikkö, Hämeen ammattikorkeakoulu, p. 0408215477, sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

www.eapril.org/eapril-2017

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]