Forssan seudun ikääntyneet seikkailevat virtuaalimaailmassa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Forssan seudun ikääntyneet seikkailevat virtuaalimaailmassa

Forssan seudun ikääntyneet seikkailevat virtuaalimaailmassa

27.04.2017 15:50

Hämeen ammattikorkeakoulun Forssan yksikön sairaanhoitajaopiskelijat vievät ikääntyneet katselemaan revontulia, sukeltelemaan valtamereen sekä seikkailemaan viidakon keskelle virtuaalilasien avulla.

Suomessa ei ole juurikaan kokeiltu virtuaalilaseja hoitotyössä. Sairaanhoitajaopiskelijat kokeilevat virtuaalilaseja Forssan seudun ikääntyneiden päivätoimintaryhmissä, joissa käy yksin kotona asuvia ikääntyneitä.

Tarkoituksena on testata virtuaalilaseja hoitotyössä: selvittää hyötyjä ja haittoja sekä kerätä ikääntyneiden kokemuksia lasien käytöstä. Myös hoitajien ajatuksia virtuaalilasikokeilusta selvitetään. Projektissa kerättyä tietoa voidaan hyödyntää tulevaisuudessa.

Virtuaalilasi-projekti toteutetaan yhteistyössä FSHKY:n ikääntyneiden päivätoimintaryhmien kanssa. Projektiin osallistuvat Tammelan, Forssan ja Jokioisten päivätoimintaryhmät. Sairaanhoitajaopiskelijat käyvät päivätoimintaryhmissä, kertovat virtuaalilasien käytöstä ja antavat ikääntyneiden katsella erilaisia videoita virtuaalilaseilla.

Virtuaalilasi-projekti on osa Alueelliset järkivihreät innovaatiot -hanketta. Hanke on mukana Kanta-Hämeen ja erityisesti Forssan seudun ympäristöliiketoiminnan ja kiertotalouden kehittämisessä. Hankkeen tavoitteina ovat resurssiviisauden lisääminen, innovaatiotoiminnan tukeminen sekä vähähiilisten pilottien toteuttaminen toiminta-alueellaan.

Lisätiedot: 

Hämeen ammattikorkeakoulu, Alueelliset järkivihreät innovaatiot -hanke, projektipäällikkö Laura Vainio, p. 050 5744 555, laura.vainio@hamk.fi

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]