FUAS-liittouma purkautuu 1.1.2018 alkaen - Hämeen ammattikorkeakoulu
FUAS-liittouma purkautuu 1.1.2018 alkaen

FUAS-liittouma purkautuu 1.1.2018 alkaen

07.06.2017 07:40

FUAS-liittouma (Federation of Universities of Applied Sciences) on Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK), Lahden ammattikorkeakoulun (LAMK) ja Laurea-ammattikorkeakoulun (Laurea) muodostama strateginen liittouma. Liittouma purkautuu 1.1.2018 alkaen.

FUAS-liittoumahallitus päätti kokouksessaan 6.6.2017 jäsenkorkeakoulujen hallitusten päätösten pohjalta FUAS-liittouman lakkauttamisesta. Liittouman purkautuminen on seurausta korkeakoulujen rakenteellisen kehittämisen alueellisesti erilaistuvasta kehityskulusta myös Etelä-Suomessa. Myös korkeakoulujen kansallinen yhteistyö on vahvistumassa ja muun muassa korkeakoulujen kesäopintoja tarjotaan yhä enemmän kansallisesti. Tämän lisäksi korkeakoulut tiivistävät ministeriön ohjauksessa kansallista ja kansainvälistä kumppanuusverkostoaan esim. koulutusviennissä.

Liittoumahallituksen puheenjohtaja Kari Salmi toteaa, että: ”Liittoumayhteistyö on ollut tuloksellista ja kehittänyt jäsenkorkeakoulujen toimintaa. Nyt on kuitenkin aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen ja edelleen viedä korkeakouluja kunnianhimoisesti eteenpäin opiskelijoiden, elinkeinoelämän ja alueen eduksi. ”

Vuoden 2017 osalta FUAS-liittoumayhteistyö jatkuu vuosisuunnitelman mukaisesti ja sen jälkeen korkeakoulut toimivat edelleen yhdessä normaalin korkeakouluyhteistyön puitteissa.

Lisätietoja

Kari Salmi, FUAS-liittoumahallituksen puheenjohtaja

Jaana Ignatius, FUAS-liittouman toiminnanjohtaja

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU