Hämeenlinnan korkeakoulukeskus rakentuu, kirjasto muuttanut jo uusiin tiloihin - Hämeen ammattikorkeakoulu
Hämeenlinnan korkeakoulukeskus rakentuu, kirjasto muuttanut jo uusiin tiloihin

Hämeenlinnan korkeakoulukeskus rakentuu, kirjasto muuttanut jo uusiin tiloihin

24.03.2017 13:58

Hämeenlinnan korkeakoulukeskus Visamäessä laajenee.

Korkeakoulukeskukseen on rakenteilla kaksi uutta rakennusta, joista toiseen Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) sosiaali- ja terveysalan koulutukset muuttavat syksyllä 2017. Kirjasto puolestaan on jo muuttanut toiseen uudisrakennukseen.

n-talon_1-kerros.jpg

C- ja D-rakennusten väliin rakennetun nivelosan pohjakerros on vielä tyhjillään.

Lisäksi Visamäen alueelle rakennetaan uusia opiskelija-asuntoja sekä kauppa ja huoltoasema. Opiskelijoille korkeakoulukeskus merkitsee aiempaa parempia lähipalveluja, monipuolisempia opiskelumahdollisuuksia kansainvälisessä oppimisympäristössä ja lisääntyvää asuntotarjontaa.

Laajennuksen jälkeen korkeakoulukeskuksessa opiskelee noin 4000 opiskelijaa kuudella eri koulutusalalla. Korkeakoulukeskuksen uudet oppimisympäristöt linkittyvät myös alueen yritystoimintaan.

Nopeasti ja joustavasti muunneltavia tiloja

Korkeakoulukeskuksen rakentamisella vastataan tulevaisuuden haasteisiin HAMKin toiminta-alueella. Tämä tarkoittaa uudenlaista toimintakulttuuria: korkeatasoista tutkimusta, uudenlaista oppimiskulttuuria, uusia työnteon tapoja ja enemmän yhteiskehittelyä. Korkeakoulukeskuksen tilat on suunniteltu tukemaan tällaista toimintakulttuuria, ja ne ovat nopeasti ja joustavasti muunneltavissa.

Kampuksen oppimisympäristöjä on ideoitu useissa työpajoissa henkilöstön ja opiskelijoiden kanssa jo parin vuoden ajan.  – Kampuksen rakenteilla olevat ja nykyiset tilat on suunniteltu muuntojoustaviksi ja vyöhykkeistetty erilaisia toimintoja varten.  Henkilökunnan työskentelytilat muutetaan yhteisöllisiksi työtiloiksi. Rakennusvaihe on juuri nyt täydessä käynnissä, kertoo kiinteistöjohtaja Tuomas Salonen.

Kirjasto kohtaamispaikaksi

HAMKin pääkirjasto on juuri avannut ovensa uusissa tiloissa.  Uusi kirjasto ei ole pelkästään tiedon välittämisen vaan myös tiedon luomisen paikka. Kirjasto on viihtyisä ja valoisa. Siellä on mahdollisuus tavata toisia tai olla rauhassa kirjallisuuden, tietotekniikan tai harrastusten parissa. Kirjastossa on laajat kokoelmat, ryhmätyötilat ja lukuisia lukunurkkauksia.

kirjaston_uudet_tilat.jpg

Kirjaston uusia tiloja nivelosan toisessa kerroksessa.

Kirjastosta on suora yhteys syksyllä 2016 avattuun 200 neliöiseen Learning Lounge -tilaan, joka on kalustettu rentoon ryhmätyöskentelyyn ja opiskelijoiden ja opettajien kohtaamispaikaksi. Tilat edistävät avointa oppimiskulttuuria. Muotoilun opiskelijat ovat antaneet uusiin tiloihin taiteellisen panoksen taideteoksillaan.

Kirjaston alakertaan valmistuu syksyllä vielä kahvila sekä vapaamuotoisia ja viihtyisiä oppimisen tiloja.

Korkeakoulukeskuksen laajennustöiden arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arcadia Oy.

Lisätiedot

kiinteistöjohtaja Tuomas Salonen, p. 040 722 9172
yliopettaja Birgitta Varjonen, p. 040 586 7983
tietopalvelupäällikkö Sinikka Luokkanen, p. 040 865 8885

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@hamk.fi.

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]