Hämeenlinnan uusitun korkeakoulukeskuksen avajaisia vietetään 9.11. - Hämeen ammattikorkeakoulu
Hämeenlinnan uusitun korkeakoulukeskuksen avajaisia vietetään 9.11.

Hämeenlinnan uusitun korkeakoulukeskuksen avajaisia vietetään 9.11.

03.11.2017 11:17

Hämeenlinnan moderni korkeakoulukeskus on valmistunut. Uusia tiloja esitellään kutsuvierastilaisuudessa ja avoimin ovin avajaisissa 9.11.2017.

Kaikkiaan uusitulla kampuksella Visamäessä on jatkossa yhteensä 4500 hamkilaista, mikä nostaa sen Suomen suurimpien ammattikorkeakoulukampuksien joukkoon. Lisäksi alueen sadassa yrityksessä toimii tuhat työntekijää, joten kampuksen kokonaishenkilömäärä ylittää jatkossa 5000.

Korkeakoulukeskuksen uudistustyö aloitettiin yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin ja Linnan Kehitys Oy:n kanssa vuonna 2014. Sen tavoitteena on ollut yhdistää Hämeen ammattikorkeakoulun Hämeenlinnan toiminnot yhteen paikkaan ja tehostaa olemassa olevien rakennusten käyttöä. Muutoksen seurauksena Hyvinvointiosaamisen yksikkö eli sosiaali- ja terveysalan koulutus ja tutkimus muuttavat viikolla 47 Lahdensivulta Visamäkeen täysin uusiin tiloihin, joissa alan opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä on viimeisin tekniikka ja välineistö. Uudisrakennuksessa on liki 4000 neliötä, ja kaikkiaan uusia tiloja on noin 4500 neliötä.

Uudistuksen seurauksena C- ja D-rakennukset on yhdistetty toimivaksi kokonaisuudeksi, ravintolassa on tehty mittava remontti ja kahvila on kokonaan uusi. Myös opetustiloja on ajanmukaistettu: käytössä on nyt erilaisia opetusmenetelmiä tukevia monikäyttöisiä tiloja, yhteisöllisyyttä edistäviä monitilatoimistoja sekä moderni, olohuonemainen kirjasto, joka palvelee erityisesti tekniikan, kaupan ja hallinnon sekä luonnontieteiden aloja, ammatillista opettajakoulutusta sekä sosiaali-ja terveysalaa.

Rehtori Pertti Puusaaren mukaan Hämeenlinnassa on nyt toiminnassa kansainväliset mitat täyttävä korkeakoulu.

“Keskeisin muutos on se, että uudet oppimisympäristöt mahdollistavat vahvemman yritysyhteistyön. Hyvinvointiosaamisen yksikön siirtyminen Visamäkeen tuo uutta kehittämispotentiaalia muun muassa meneillään olevaan sote-uudistukseen.”

Puusaari huomauttaa, että uudistuva kampus tuo mukanaan muutakin toimintaa, kuten opiskelija-asuntoloita, kaupan palveluita ja huoltoaseman.

“Tämä on samalla hieno osoitus HAMKin, Hämeenlinnan kaupungin ja Linnan Kehitys Oy:n pitkäjänteisestä yhteistyöstä. Nyt on aika uusille tavoitteille, joista ensimmäisenä lähdetään toteuttamaan tohtoriohjelmia kansainvälisessä yhteistyössä.”

Puusaari avaa tulevia tavoitteita avajaisissa omassa puheenvuorossaan.

Tiedotetta on korjattu 13.11.2017. Hämeenlinnan korkeakoukeskus ei ole henkilömäärältään Suomen suurin ammattikorkeakoulukampus, kuten aiemmin kerrottiin. 

IMG_9231_800.jpg

(kuva: Reima Kallinen) 

Kutsuvierastilaisuus ja avoimet ovet

Aika: 9.11.2017 klo 9:00-11:00 ja avoimet ovet klo 13:00-15:00 Paikka: Vankanlähde 9, C-rakennus, Hämeenlinna

 

Kutsuvierastilaisuuden ohjelma

Avajaissanat: Hallituksen puheenjohtaja Tarja Filatov, Hämeen ammattikorkeakoulu

Opiskelijakunnan tervehdys: puheenjohtaja Sara Holm, HAMKO

Juhlapuhe: opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen

Musiikkia: Vanajan mieskuoro

Puhe: Uudistukset jatkuvat: HAMKista Suomen MIT? rehtori Pertti Puusaari, Hämeen ammattikorkeakoulu

Kahvitarjoilu

Kierrätyksiä korkeakoulukeskuksen tiloissa

 

Avoimet ovet henkilökunnalle, opiskelijoille ja muulle yleisölle klo 13-15: Vapaata tutustumista uusiin tiloihin, paikalla esittelijöitä.

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]