HAMK etsii perheitä ystäviksi ulkomaalaisille opiskelijoille - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK etsii perheitä ystäviksi ulkomaalaisille opiskelijoille

HAMK etsii perheitä ystäviksi ulkomaalaisille opiskelijoille

04.08.2017 13:24

Hämeen ammattikorkeakoulussa järjestetään jälleen ystäväperhetoimintaa tänä syksynä opintonsa aloittaville ulkomaalaisille opiskelijoille.

Ystäväperhetoiminnan tarkoituksena on tutustuttaa ulkomaalaiset opiskelijat suomalaiseen kulttuuriin, kieleen ja elämäntapaan paikallisten ystävien kautta. Samalla toiminta tarjoaa paikallisille mahdollisuuden tutustua ulkomaalaisiin korkeakouluopiskelijoihin ja heidän kulttuureihinsa.

Ystäväperhetoimintaa järjestetään Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Valkeakoskella. Ystäväperhetoiminta käynnistyy syyskuun lopulla, ja sitä ennen järjestetään infotilaisuus kiinnostuneille perheille/henkilöille keskiviikkona 16.8. klo 18 HAMKin Hämeenlinnan toimipisteessä (Visamäentie 35). Ystäväperheeksi voi ilmoittautua mukaan infotilaisuudessa, netissä www.hamk.fi/ystavaperhetoiminta tai yhteyttä voi ottaa suoraan myös koordinaattoreihin.

 

Kulttuurien kohtaamisia

HAMKissa opiskelee kolmella eri paikkakunnalla yhteensä n. 700 ulkomaalaista opiskelijaa. Ulkomaalaisten opiskelijoiden on joskus haastavaa tutustua paikallisiin koulun ulkopuolella, eivätkä he opiskelujen aikana pääse välttämättä näkemään opiskelijaelämän lisäksi muuta suomalaista arkielämää.

Ystäväperhetoiminta voi olla osallistumista normaaliin perhearkeen, yhteistä harrastustoimintaa, ruoanlaittoa, mökkeilyä tai vaikkapa elokuvien katsomista. Meille suomalaisille arkipäiväisiltä kuulostavat asiat, kuten sauna, ulkoiluretket, suomalainen ruoka, jääkiekko ja hiihto ovat ulkomaalaisille opiskelijoille usein eksoottisia elämyksiä. Suomen kielen opinnot ovat osa ulkomaalaisten opiskelijoiden tutkintoa, ja monet opiskelijat toivovat löytävänsä ystäväperheen, jonka kanssa opittua suomea voisi turvallisesti harjoitella. Ystäväperheellä on toiminnan myötä mahdollisuus harjoittaa kielitaitoaan ja tutustua opiskelijan omaan kulttuuriin.

 

Lisätiedot:

Ystäväperhetoiminnan koordinaattorit:

Hämeenlinna: Anu Virtanen, p. 050 574 5046, anu.virtanen(a)hamk.fi

Riihimäki: Salla Niittymäki, p. 040 012 7815, salla.niittymaki(a)hamk.fi

Valkeakoski: Leena Koivisto, p. 040 015 6698, leena.koivisto(a)hamk.fi

 

www.hamk.fi/ystavaperhetoiminta 

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]