HAMKilta uusi avaus Kiinaan – ainoana Suomessa - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMKilta uusi avaus Kiinaan – ainoana Suomessa

HAMKilta uusi avaus Kiinaan – ainoana Suomessa

15.03.2017 13:30

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) on kehittänyt koulutusvientiään strategisesti jo usean vuoden ajan, mm. osallistumalla opetus- ja kulttuuriministeriön vienninedistämismatkoille.

HAMK on saanut Kiinan keskushallinnon alaiselta organisaatiolta State Administration for Foreign Expert Affairs (SAFEA) luvan täydennyskouluttaa kiinalaisia eri alojen asiantuntijoita ja opetushenkilöstöä. HAMK on ainoa suomalainen korkeakoulu, jolla on kyseinen lupa.

SAFEAN tehtävä Kiinassa on säätää lakeja ja toimintaohjeita liittyen kiinalaisten asiantuntijoiden täydennyskoulutukseen, varmistaa tarvittava rahoitus yhteistyöhön ulkomaisten tahojen kanssa, johtaa ja hallinnoida kansainvälistä yhteistyötä SAFEAn, kiinalaisten organisaatioiden ja ulkomaisten organisaatioiden välillä, sekä hyväksyä täydennyskoulutusohjelmia.

Palvelun takaamiseksi HAMK on koonnut viiden korkeakoulun konsortion, joka on sitoutunut työskentelemään yhdessä HAMKin ja SAFEAn yhteisten päämäärien saavuttamiseksi. Konsortioon kuuluu Tampereen, Jyväskylän, Lahden ja Satakunnan ammattikorkeakoulut.

Tämä Kiina-yhteistyöhön liittyvä tieto julkistettiin Suomen koulutusviennin suurlähettilään Marianne Huuskon Hämeenlinnan vierailun yhteydessä. Huusko aloitti työnsä syyskuussa 2016 maailman ensimmäisenä suurlähettiläänä, joka keskittyy koulutusviennin kehittämiseen.

Lisätiedot:

vararehtori, henkilöstö- ja kehitysjohtaja Heidi Ahokallio-Leppälä, p. 0400 904 330

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]