HAMKin lehtori Päivi Pukkila on vuoden aikuiskouluttaja - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMKin lehtori Päivi Pukkila on vuoden aikuiskouluttaja

HAMKin lehtori Päivi Pukkila on vuoden aikuiskouluttaja

12.08.2017 13:00

Hämeen vuoden aikuiskouluttaja on Päivi Pukkila. Pukkila työskentelee HAMKissa ammatillisen opettajakorkeakoulun lehtorina ammatillisessa opinto-ohjaajakoulutuksessa. Pukkila palkittiin 12.8. Elomessuilla Häme Osaa -verkoston tilaisuudessa.

HAMKin lehtori Päivi Pukkila on vuoden aikuiskouluttajaPerustelujen mukaan lehtori Päivi Pukkila tekee merkittävää valtakunnallista Ohjaamoiden kehittämistyötä Tehdään yhdessä ohjausta -hankkeen kautta. Hän on myös tekemässä väitöstutkimusta, jossa tutkitaan monialaista yhteistyön ja ohjauksen rakentumista Ohjaamoissa. Ympäri Suomen toimivat Ohjaamot tarjoavat tietoa, tukea ja yksilöllistä ohjausta muun muassa koulutus-, harrastus- ja työllistymisasioissa alle 30-vuotiaille.

”Pukkila on ollut kehittämässä ja toteuttamassa uutta digi-opokoulutusta, josta on saatu erittäin hyvää palautetta. Hän on myöskin osaava täydennys- ja opettajankouluttaja. Pukkila on valovoimainen Hämeen ammattikorkeakoulun ammatillisen osaamisen tutkimusyksikön edustaja ja uraohjauksen tutkimusryhmän jäsen”, perusteluissa lisätään.

Opinto-ohjauksen merkitys kasvanut

Opinto-ohjauksen ala on viime vuosina noussut keskeiseksi asiantuntijoiden osaamisen osa-alueeksi, josta toivotaan apua niin nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäisyyn, syrjäytymiskierteen katkaisemiseen kuin myös aikuisten uudelleen työllistymiseen ja uravalintoihin nopeasti uusiutuvassa ja kehittyvässä työelämässä. Kansallisesti on herätty huomaamaan, että näiden tavoitteiden toteuttamiseksi ohjausta tulee toteuttaa perinteisten työtapojen lisäksi myös uudenlaisena monialaisena ohjauksena ilman asiakkaalle tulevia päällekkäisyyksiä tai tyhjiä askelvälejä. Asiantuntijoiden valmentaminen ohjauksen monialaiseen yhteistyöhön onkin Tehdään yhdessä ohjausta -hankkeessa uraa uurtavaa aikuiskoulutusta maassamme.

Aikuiskouluttajan henkilökohtainen haaste on ylläpitää ja kehittää omaa asiantuntijuuttaan systemaattisesti yhteiskunnallisen ja kulttuurisen kehityksen tueksi. Tätä tavoitetta tukee kokonaisvaltainen hyvinvointi elämän muilla osa-alueilla. Pukkilan mukaan perhe, matkailu ja monipuolinen urheilu ovat tärkeä osa hänen omaa hyvinvointiaan.

Häme Osaa -verkosto on Hämeenlinnan seudun aikuiskouluttajien yhteistyöverkosto, joka rohkaisee aikuisia oppimaan ja opiskelemaan. Verkosto palkitsee vuosittain Hämeen vuoden aikuiskouluttajan, vuoden aikuisopiskelijan ja vuoden oppisopimuksen työpaikkakouluttajan ja vuoden oppisopimustyöpaikan. Vuoden oppisopimuksen työpaikkakouluttajana palkittiin Maija Lehtinen Hämeenlinnan keskusapteekista, vuoden oppisopimustyöpaikkana Janakkalan kunta sekä vuoden aikuisopiskelijana Ivar Kohtring Hämeen ammatti-instituutista.

Palkinnot luovutti suunnittelujohtaja Heikki Pusa Hämeen Liitosta.

hameosaa2017.jpg

Kuvassa vas. opintosihteeri Heini Mäkinen, HAMI; vuoden aikuisopiskelija Ivar Kohtring, HAMI metsäala; vuoden oppisopimustyöpaikan Janakkalan kunnan edustaja henkilöstöjohtaja Maija Nivala; vuoden aikuiskouluttaja lehtori Päivi Pukkila, HAMK AOKK; vuoden työpaikkakouluttaja proviisori Maija Lehtinen, Hämeenlinnan Keskusapteekki; sekä koulutuspäällikkö Pia-Maria Haltia, HAMI.

Lisätietoja:

Päivi Pukkila, HAMK p. 050 574 5253, sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi 
Lisätietoa muista palkinnoista:
palvelukoordinaattori Sara Kaloinen, HAMK, p. 040 841 3863, sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]