Hevoskasvattajille uusi koulutusportaali - Hämeen ammattikorkeakoulu
Hevoskasvattajille uusi koulutusportaali

Hevoskasvattajille uusi koulutusportaali

20.10.2017 12:28

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK ja Suomen Hippos ovat yhteistyössä luoneet uudenlaisen hevoskasvatuksen koulutusympäristön Hevoskasvattajat.fi.

Koulutusportaali mahdollistaa sekä etäosallistumisen että materiaalin tarkastelun ja käytön myös koulutustilaisuuden jälkeen. Portaali ja sen materiaalit ovat käytettävissä aina mobiililaitteilla, jolloin sen käyttäminen ei ole aikaan eikä paikkaan sidottua.

”Hevoskasvattajat.fi –sivusto tarjoaa helpon ja nykyaikaisen tavan tulla mukaan koulutuksiimme sekä hyödyntää niistä syntynyttä materiaalia. Edelleenkin toki toimitaan myös käytännön ympäristöissä ja oikeiden hevosten ja ihmisten kanssa”, Uudet hevoskasvattajat –hankkeen projektipäällikkö Menna Rantala Hämeen ammattikorkeakoulusta sanoo.

Hevoskasvattajat.fi –portaalissa julkaistaan myös asiantuntijablogia sekä hevoskasvatukseen liittyviä selvityksiä ja artikkeleita. Lisäksi siellä voi esittää kysymyksiä liittyen hevoskasvatukseen. Kysymyksiin vastaavat alan asiantuntijat sekä ansioituneet hevoskasvattajat, eli kasvattajakummit.

”Olemme kesän ja syksyn aikana tuottaneet erilaista videomuotoista materiaalia liittyen hevoskasvatukseen. Kuvauksia on tehty oriasemalla ja huutokaupassa toimimiseen, varsojen tunnistukseen sekä erilaiseen näyttelytoimintaa ja jalostusarvosteluun liittyen. Tämäkin materiaali tullaan julkaisemaan uudessa ympäristössämme” Rantala lupaa.

Koulutusta kotimaisen hevoskasvatuksen tueksi

Tällä hetkellä portaalista löytyy tälle syksylle vielä tulossa olevat koulutuspäivät sekä jo pidettyjen päivien materiaalit ja tallenteet. Kevään tarjontaa lisätään parhaillaan.

”Koulutusta on mahdollista ostaa joko päivä tai lukukausi kerrallaan. Myös pelkän materiaalin käyttöoikeuden lunastaminen on mahdollista. Hinnoittelu on erittäin kohtuullinen”, kertoo Rantala.

Uudet hevoskasvattajat –hankkeen koulutuspäivien aiheet ja sisällöt rakentuvat laajempien teemojen alle, joita ovat kasvatustoiminnan kannattavuus, hevosten jalostus, erilaisten hevosten terveys, hyvinvointi, ruokinta sekä kasvatustoiminnan vastuullisuus ja erilaiset ympäristöt ja olosuhteet.

”Esimerkiksi nyt syksyllä järjestettävät talouden ja kannattavuuden koulutuspäivät tulevat vielä maaliskuussa 2018 täydentymään hevoskasvatuksen markkinointiin ja viestintään liittyvällä päivällä.  Samanlaisia kokonaisuuksia löytyy muistakin teemoista.”

Kaikkiin Uusien hevoskasvattajien koulutustilaisuuksiin on mahdollista osallistua myös etänä tai koulutustilaisuudet taltioidaan, jolloin luentotallenteet jäävät osallistujille käyttöön.

Lisätietoja:

Menna Rantala, Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) puh. 040 352 9913, etunimi.sukunimi@hamk.fi

www.hevoskasvattajat.fi

Uudet hevoskasvattajat -koulutushanke on saanut rahoitusta EU-osarahoitteisesta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta (2014–20).  Hankkeen toteutuksesta vastaa Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK yhteistyössä Suomen Hippoksen kanssa. Hankealueena on Hämeen, Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Keski-Suomen ja Kaakkois-Suomen ELY-keskusalueet.

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]