Järkivihreän ideakisan voittajiksi ruokareitti ja biohajoava hyttysverkko banaanikuidusta - Hämeen ammattikorkeakoulu
Järkivihreän ideakisan voittajiksi ruokareitti ja biohajoava hyttysverkko banaanikuidusta

Järkivihreän ideakisan voittajiksi ruokareitti ja biohajoava hyttysverkko banaanikuidusta

20.01.2017 08:08

Järkivihreän ideakisan voittajaksi jokamiesluokassa nousi Emmi Lokan, Emilia Leppäsen ja Rami Pennasen idea nimeltä ruokareitti. Bisnesluokan voittivat Melinda Ylismaa ja Anna Svartström idealla nimeltä NETMO – biohajoava hyttysverkko banaanikuidusta.

Järkivihreä ideakisa järjestettiin Kanta-Hämeessä 15.9. – 30.11.2016 osana Alueelliset järkivihreät innovaatiot -hanketta. Ideakisassa oli kaksi kilpailusarjaa: jokamiesluokka aktiivisille kansalaisille ja bisnesluokka yritysten ideoille. Kummankin luokan voittajaideat palkittiin Hämeen ammattikorkeakoulussa järjestetyssä palkintojenjakotilaisuudessa 17.1.2017.

Järkivihreän ideakisan tavoitteena oli löytää uusia järkivihreitä tuotteita, palveluita tai toimintamalleja Kanta-Hämeeseen. Järkivihreä ideakisa oli avoin kaikille. Ideakisassa oli kaksi kilpailusarjaa: jokamiesluokka aktiivisille kansalaisille ja bisnesluokka yritysten ideoille.  Ideakisaan jätettiin yhteensä 25 ideaa, joista kaksi tuli bisnesluokkaan.

Arviointiraadilla oli kova työ löytää ideoista voittajat. Arviointikriteereinä olivat idean uutuus, merkityksellisyys, toteutuskelpoisuus, taloudelliset mahdollisuudet, ympäristönäkökulmien huomioiminen ja vaikutukset hyvinvointiin.

Osa ideoista oli valmiimpia, kun taas toiset olivat ajatusten ja toiveiden tasolla. Kilpailun tavoitteena oli tuoda esille mahdollisimman paljon kehityskelpoisia ideoita, joita voidaan viedä eteenpäin. Kaikki ideat ovat arvokkaita, joten kaikille ideakisaan osallistuneille ideoille pyritään löytämään oikea foorumi idean mahdollisuuksien kartoittamiseksi sekä viemiseksi eteenpäin.

Forssan seudun eli Forssan, Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän elinkeinostrategia perustuu ympäristöystävälliseen sekä kestävää kehitystä tukevaan toimintaan, niin sanottuun järkivihreyteen. Seudun tavoitteena on tuottaa entistä monipuolisemmin ekologisia tuotteita ja palveluja siten, että asukkaat, yritykset, yhteisöt ja päättäjät tunnistavat toimintansa ympäristövaikutukset ja sitoutuvat niiden vähentämiseen. Järkivihreys tarkoittaa sitä, että vihreys kannattaa niin ympäristön kuin taloudenkin lähtökohdista (www.jarkivihrea.fi).

Järkivihreän ideakisan järjestäjät: Forssan kaupunki, Forssan Yrityskehitys Oy, Hämeen liitto, LHJ Group, LounaPlussa ry, ProAgria Etelä-Suomi, Suomen Keksijäin Keskusliitto ry, Hämeen ammattikorkeakoulu Oy ja Alueelliset järkivihreät innovaatiot -hanke.

Lisätiedot: 

Hämeen ammattikorkeakoulu, Alueelliset järkivihreät innovaatiot -hanke, projektipäällikkö Laura Vainio, 050 5744 555, laura.vainio@hamk.fi

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]