Keskustelu- ja starttitilaisuus kaikille hevoskasvatuksesta kiinnostuneille 26.3. - Hämeen ammattikorkeakoulu
Keskustelu- ja starttitilaisuus kaikille hevoskasvatuksesta kiinnostuneille 26.3.

Keskustelu- ja starttitilaisuus kaikille hevoskasvatuksesta kiinnostuneille 26.3.

20.03.2017 15:48

Elinvoimaisen ja menestyvän hevostalouden perusta on vahva kotimainen hevoskasvatus. Hevoskasvatuksella tuotetaan ammattiinsa sopivia hevosia yritystoimintaa, harrastusta tai urheilua varten.

Sunnuntaina 26.3.2017 järjestetään Jokimaan raviradalla Lahdessa keskustelutilaisuus hevoskasvatuksesta. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan, miten koulutuksella sekä nykyisten ja tulevien hevoskasvattajien yhteen saattamisella voidaan edistää kotimaisen hevoskasvatuksen vetovoimaa. Tilaisuus on maksuton, ja se on tarkoitettu kaikille hevoskasvatuksesta kiinnostuneille. Juontajana toimii toimittaja, kirjailija Ronja Salmi, joka tunnetaan mm. Ystäväni hevonen -televisio-ohjelmasta.

Tilaisuuden järjestää Uudet hevoskasvattajat -koulutushanke, joka on saanut rahoitusta EU-osarahoitteisesta Manner-suomen Maaseudun kehittämisohjelmasta (2014-20). Hankkeen toteuttaa Hämeen ammattikorkeakoulu yhteistyössä Suomen Hippoksen kanssa.

Hankkeen vuosien 2017 – 2018 aikana järjestämä koulutuskokonaisuus sisältää hevoskasvatuksen ja jalostuksen koulutuspäiviä ja avoimia seminaareja. Merkittävä osa koulutusta on ns. kasvattajakummitoiminta, jonka tavoitteena on tiedon siirtäminen kokeneilta kasvattajilta aloittelijoille. Koulutukset toteutetaan Hämeen, Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Keski-Suomen ja Kaakkois-Suomen ELY-keskusten alueella, mutta niihin on mahdollista osallistua myös muualta Suomesta. 

Ohjelma

13:00 Kahvitarjoilu ja tervetuloa!

  • Ajankohtaista kotimaisesta hevoskasvatuksesta, Minna Mäenpää, Suomen Hippos
  • Hevoskasvatuksen tulevaisuuden näkymät, Sirpa Pussinen, HAMK
  • Mikä motivoi jaksamaan ja jatkamaan – osaamisen ja vastuu siirtäminen maatilalla, sukupolvenvaihdosten asiantuntija Liisa Murto
  • Ammattina hevoskasvattaja – kasvattajakummien tarinat ja esittely
  • Tulevan koulutustarjonnan esittely, Menna Rantala, HAMK

15:00 Päätös

Osallistujilla mahdollisuus lähteä mukaan klo 15:30 käynnistyvälle tallialuekierrokselle sekä jäädä seuraamaan klo 16 käynnistyviä raveja.

Ilmoittautuminen 22.3. mennessä www.hippos.fi/hevoskasvattajat. Keskustelutilaisuutta on mahdollista seurata myös suorana Uudet hevoskasvattajat -nimiseltä YouTube-kanavalta.

Paikka: Jokimaan ravirata, Jokimaankatu 6, 15700 Lahti

Aika: 26.3. klo 13 – 15

Lisätietoja: 

Menna Rantala, etunimi.sukunimi@hamk.fi tai p. 040 352 9913

www.hippos.fi/hevoskasvattajat

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]