Lähiruoka ja -olut maistuivat Lahden MM-kisavieraille Murtsikassa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Lähiruoka ja -olut maistuivat Lahden MM-kisavieraille Murtsikassa

Lähiruoka ja -olut maistuivat Lahden MM-kisavieraille Murtsikassa

16.03.2017 10:31

Lahden torin laidalla MM-kisojen ajan sijainneessa lähiruuan ja –juoman pop up-paikassa Cafe Bar Shop Murtsikassa suurin menekki oli pienpanimoiden oluilla sekä ruokatuotteista hirvikeitolla.

Murtsikan suurin saavutus oli kuitenkin 17 lähiruokayrityksen yhteistyö ja sen synnyttämä yhteisöllisyys.

Cafe Bar Shop Murtsikassa rekisteröitiin noin kuuden viikon aukiolon aikana lähes 4000 kassatapahtumaa. Suurimmat asiakassumat saivat aikaan torilla järjestetyt MM-hiihtojen palkintojenjaot. Silloin pieni liiketila oli täynnä, eivätkä kaikki halukkaat mahtuneet edes sisälle.

– Sijaintimme aivan torin laidalla oli loistava ja lähiruokayrittäjien mukanaolo ainutlaatuista, kertoo Murtsikassa asiakkaita lähes joka päivä palvellut Kari Kaksonen.

Murtsikasta päävastuuta kantanut Lammin Sahdin ja Bryggeri Helsingin Pekka Kääriäisen mukaan tärkeintä Murtsikassa oli siihen osallistuneiden 17 yrityksen yhteistyö ja yhteinen tekeminen.

– Asiakkailta saatu palaute oli todella myönteistä. Moni toivoi, että olisimme jatkaneet kisojen jälkeen, mutta taloudellisesti se ei olisi ollut kannattavaa, Kääriäinen jatkaa.

Saadun palautteen mukaan Lahdessa on Murtsikan mentävä aukko. – Jotain pysyvää saimme siis aikaiseksi ja toimimme muille suunnan näyttäjinä, toteaa Bryggeri Helsingin toimitusjohtaja Olli Majanen.

Lähiruokayritykset saivat näkyvyyttä

Murtsikka erottui kilpailijoistaan lähiruualla. Sitä oli tarjolla niin pullossa, tiskillä kuin tuotehyllyssäkin. Lähiruokayritykset lähtivätkin hankkeeseen ennen kaikkea hakemaan näkyvyyttä.

– Paras anti oli se, että oppi tuntemaan uusia yrittäjiä. Tämä oli meille osa markkinointia, summaa Kinnarin tilan emäntä Terhi Kinnari.

MM-hiihtojen ajan Murtsikan ruokapalveluista vastannut Hollolan Hirveä luotsaava Peijaiset Oy oli myös tyytyväinen Murtsikan antiin.

– Saimme hyvää palautetta tarjoamastamme ruuasta ja sitä kautta lisää tunnettuutta alueella, kommentoi Peijaiset Oy:n Leena Steidle.

Kokeilulla esille paikallisia huipputuotteita

Yhteistyössä mukana olleet kehittäjätahot pitivät kokeilua mielenkiintoisena ja juuri kaikkien yhteisenä projektina.

– Fiilis oli täällä käydessä aina todella mukava, ja se välittyi varmasti myös asiakkaille, kuvailee Jari Eskola Ladecista.

Lyhytkestoisena kokeiluna pilotti oli mielenkiintoinen ja toi asiakkaiden nähtäväksi laajan valikoiman paikallisia huipputuotteita. Murtsikka sulki ovensa 11.3.2017.

Mukana olleet yrittäjät ja tuotteet: www.facebook.com/MurtsikkaLahti

Murtsikka: Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa

Lisätietoja

Lammin Sahti ja Bryggeri Helsinki Pekka Kääriäinen p. 050 559 4013, pekka.kaariainen@sahti.fi

Tiedolla ja osaamisella kasvuun – elintarvikealan yhteistyöhanke, Sanna Lento, p. 040 509 6443, sanna.lento@hamk.fi

Lahden Seudun Kehitys LADEC, liiketoimintakehittäjä Jari Eskola, p. 040 821 6403, jari.eskola@ladec.fi

MTK Häme Kasvua Hämeessä, ohjelmapäällikkö Siri Taalas p. 040 545 4117, siri.taalas@mtk.fi

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]