Muotoilun opiskelijat vievät näytöksensä ensi kertaa Helsinki Design Weekille - Hämeen ammattikorkeakoulu
Muotoilun opiskelijat vievät näytöksensä ensi kertaa Helsinki Design Weekille

Muotoilun opiskelijat vievät näytöksensä ensi kertaa Helsinki Design Weekille

08.09.2017 13:20

Hämeen ammattikorkeakoulun muotoilijaopiskelijoiden osaaminen on esillä 15.-20.9.2017 Helsingin Arabianrannassa järjestettävällä Helsinki Design Weekillä, joka on Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali.

Opiskelijat toteuttavat W17 Vimma design show and showroom -muotinäytöksen. Siihen kuuluu kaksi muotinäytöstä sekä showroom-tilaisuus, jossa pääsee tutustumaan vaatetus-, jalkine- sekä lasi- ja keramiikkamuotoilun opiskelijoiden tuotoksiin. Opiskelijioden aloitteesta HAMKin muotoilun muotinäytös on mukana muotoilufestivaaleilla nyt ensimmäistä kertaa.

”Haluamme nostaa HAMKin muotoilun koulutuksen tunnettavuutta ja lisätä sen näkyvyyttä. Lisäksi haluamme esitellä omat mallistomme ja vahvistaa omia designer-identiteettejämme. Helsinki Design Weekillä käy kansainvälisiä vieraita, joka tuo meille näkyvyyttä myös ulkomaille”, kertoo Emilia Aukee, eräs muotoilun opiskelijoista ja W17 Vimma -tapahtuman järjestäjistä.

Värjättyä lampaanvillaa ja muovipillejä

Opiskelijoiden mallistoista löytyy kiinnostavia luomuksia. Salla Nikolan vaatemallistossa on käytetty muovisia pillejä, kun taas jalkinemuotoilija Norma Lauritsalo käyttää itsevärjäämäänsä lampaankarvaa jalkineittensa yhtenä materiaalina.
”Halusin hyödyntää minulle uutta materiaalia ja haastaa itseni käyttämään sitä kengän päällisessä. Koko valmistusprosessi aina värjäämisestä lopputuotteeseen asti on ollut vivahteikas ja opettavainen, ” Lauritsalo sanoo.

Muotinäytös, showroom ja lehdistötilaisuus

Aika: Muotinäytös 15.9. klo 15:30 (ovet auki klo 15), pressitilaisuus 15.9. klo 18:15, jonka jälkeen mahdollisuus jäädä seuraamaan kutsuvierasnäytöstä. Mallistoja ja suunnittelijoita esittelevä showroom avoinna myös 16.9. klo 11-17.
Paikka: Nordenswan & Siirilä Oy, Hämeentie 155 A, 5. kerros, 00560 Helsinki.
Liput muotinäytökseen 10 euroa, lippuja saatavilla Helsingistä Papershopista (Fredrikinkatu 18, Helsinki) ja Hämeenlinnasta HAMKOn toimistosta (Vankanlähde 9, C-talo, Hämeenlinna). Showroomiin vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Emilia Aukee, +358 50 492 4014, emilia.aukee@gmail.com, jalkinemuotoilun opiskelija, Muotoilun koulutusohjelma, Hämeen ammattikorkeakoulu
Norma Lauritsalo, +358 400 250 648, norma.lauritsalo@gmail.com, jalkinemuotoilun opiskelija, Muotoilun koulutusohjelma, Hämeen ammattikorkeakoulu
http://w17show.com/

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]