Muotoilun opiskelijoilta kansainvälinen takkimallisto Flare Tradingille - Hämeen ammattikorkeakoulu
Muotoilun opiskelijoilta kansainvälinen takkimallisto Flare Tradingille

Muotoilun opiskelijoilta kansainvälinen takkimallisto Flare Tradingille

27.01.2017 08:57

Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) muotoilun opiskelijat suunnittelivat malliston suomalaiselle korkealaatuisia naisten takkeja valmistavalle perheyritykselle. Flare Trading esittelee malliston Kööpenhaminan muotiviikoilla.

Muotoilu

Takkimallisto esillä Kööpenhaminan muotiviikoilla

Muotoilun kolmannen vuosikurssin opiskelijoiden suunnittelemassa minimallistossa on viisi erilaista naisten takkia. Jokainen opiskelija on suunnitellut yhden takin omien näkemystensä mukaan, tiiviissä yhteistyössä Flare Tradingin ammattilaisten kanssa. Mallisto esitellään maailmalle kansainvälisesti merkittävillä Kööpenhaminan muotiviikoilla 31.1.–3.2.2017.

– Nuoret suunnittelijat tuovat perinteiselle brändillemme uusia ideoita ja pääsemme heidän avullaan kyseenalaistamaan myös omia toimintamallejamme. Teemme ensimmäistä kertaa näin laajamittaista yhteistyötä oppilaitoksen kanssa. HAMKin toimintamalli sopii yrityksellemme loistavasti, haluamme tehdä kaupallista ja trendikästä muotoilua. Toisaalta haluamme olla mukana tukemassa alan koulutusta ja tulevaisuuden ammattilaisten kasvua, kertoo Anu Aaltonen Flare Trading Oy:stä.

Uusi ammatillinen aluevaltaus

Viisihenkinen muotoilun opiskelijoista koostuva ryhmä on suunnitellut takit osana Työelämäprojekti 1 -moduuliaan. Mukana on ollut ohjaavien opettajien ammattitaidon lisäksi tiivis yhteistyö toimeksiantajan kanssa, joka on tuonut tärkeän lisän projektiin.

– Projektin kautta olemme päässeet tutustumaan omaan alaan ja siellä työskentelyyn. Yhteistyö Flaren kanssa on ollut todella toimivaa ja inspiroivaa. Meidät opiskelijat on otettu Flarella lämpimästi vastaan; on tuntunut, että Flare on mielellään jakanut tietotaitoaan meille opiskelijoille, ja yhteistyöstä on ollut hyötyä molemmille osapuolille, kertoo opiskelija Heta Rahkamaa.

Lisätietoja

Leena Koivunen, Hämeen ammattikorkeakoulu, puh. 050 574 5117, sp. leena.koivunen@hamk.fi
Anu Aaltonen, Flare Trading Oy, puh. 044 2624 602, sp. anu.aaltonen@flare.fi 

Kuva: Okko Alkku / Studio C3, HAMK

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]