Opiskelijoiden takkimallistoa viedään Japaniin - Hämeen ammattikorkeakoulu
Opiskelijoiden takkimallistoa viedään Japaniin

Opiskelijoiden takkimallistoa viedään Japaniin

29.08.2017 16:08

HAMKin muotoilun opiskelijat suunnittelivat malliston suomalaiselle korkealaatuisia naisten takkeja valmistavalle perheyritykselle, Unica Fashionille.

Yritys esittelee malliston 1.9. osana alueen merkittävintä kaupunkiarkkitehtuurin ja designin tapahtumaviikkoa Tampereella. Takit on suunniteltu erityisesti Japanin markkinoille, jonne Unica Fashion on vienyt tuotteitaan 20 vuoden ajan.

Mallisto ensiesittelyssä

Muotoilun opiskelijoiden suunnittelema minimallisto koostuu viidestä erilaisesta naisten takista. Jokainen opiskelija on suunnitellut yhden takin omien näkemystensä mukaan, mutta tiiviissä yhteistyössä Unica Fashionin luojan ja toimitusjohtajan Liisa Pikkujämsän kanssa. Mallisto esitellään ensimmäistä kertaa yleisölle osana Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikon Kivijalka-iltaa. Takkien muotinäytöksiä järjestetään Unica Fashionin UNIIKIT-kivijalkaliikkeessä. Projektin toteuttamiseen on kannustanut MODUS ry (Pirkanmaalaisten muotoilijoiden yhdistys).

– Tällaiset projektit ovat antoisia niin opiskelijoille kuin yrityksellekin. Yritykseni saa uusia näkökulmia sekä toimintaa rikastuttavia ideoita – otamme mielellämme nämä vastaan. Yrityksemme pääkohdemaana on Japani, jonne olemmekin vieneet tuotteitamme jo yli 20 vuoden ajan. Japanilaiset asiakkaat ovat kiinnostuneet myös näistä opiskelijoiden suunnittelemista takeista, kertoo Pikkujämsä.

Asiakkaan kuunteleminen tärkeintä

Työelämäprojektit ovat opiskelijoille hieno kosketuspinta työelämään jo opintojen aikana. Vaatetusalan opiskelijat pääsevät näkemään läheltä koko prosessin ja arjen vaatetusalan yrityksen näkökulmasta. Muotoilijan työ on suunnitteluprosessin lisäksi paljon myös asiakaspalvelua ja yhteistyötä. Se pärjää, joka kuuntelee tarkimmin mitä asiakas haluaa, sillä asiakkaan merkitys malliston menestykselle on todella tärkeä.

– Projekti oli hyvin opettavainen ja kiinnostava. Kommunikointi asiakkaan kanssa sekä työryhmän välillä toi paljon uutta näkökulmaa projektiin. Oli mielenkiintoista ajatella tuotetta kohderyhmän silmin ja toteuttaa suunnitelmia asiakkaan toiveiden mukaan, kuitenkin pitäen omasta kädenjäljestä kiinni, kertoo opiskelija Suvi Pouttu.

Muotinäytöksiä järjestetään perjantaina 1.9. klo 13, 15, 17 ja 19 Unica Fashionin UNIIKIT-kivijalkaliikkeessä (Suvantokatu 7-9, Tampere). Yleisö sekä lehdistön edustajat ovat tervetulleita paikalle. Paikalla on myös takit suunnitelleita opiskelijoita.

Lisätietoja

Leena Koivunen, Hämeen ammattikorkeakoulu, puh. 050 574 5117, sp. leena.koivunen@hamk.fi

Liisa Pikkujämsä, Unica Fashion Oy, puh. 050 338 4100, sp. unica@unicafashion.fi

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]