Suomalainen koulutus, luonto ja kulttuuri vetävät kiinalaisia bisnesopiskelijoita Suomeen - Hämeen ammattikorkeakoulu
Suomalainen koulutus, luonto ja kulttuuri vetävät kiinalaisia bisnesopiskelijoita Suomeen

Suomalainen koulutus, luonto ja kulttuuri vetävät kiinalaisia bisnesopiskelijoita Suomeen

20.01.2017 15:47

Kiinalaisopiskelijat tulevat kahdesta kaupungista ja korkeakoulusta: Valkeakosken ystävyyskaupungista Nanchangista (Jiangxi University of Finance and Economics) ja Tianjinin kaupungista (Tianjin Polytechnic University). Ryhmää luotsaa opettaja Liu Rui.

winter_camp.jpg

Kiinalaiset opiskelijat perehtyvät viikon ajan suomalaiseen koulutusrakenteeseen, erityisesti amk-koulutukseen ja toisen asteen koulutukseen Valkeakoskella. Opetusta he saavat HAMKissa, ammattiopistossa sekä lukiossa. Koulutukseen sisältyy myös intensiivistä business-englannin kielen opiskelua ja esiintymisharjoituksia englanniksi. Keskeisiin Suomen ja Kiinan kulttuurieroihin perehdytään opinto-ohjelmassa niin ikään.  Ryhmä vierailee UPM:n tehtaalla Tervasaaressa ja Tampereen Kauppakamarissa.

Intensiivisestä opiskeluviikosta kurssilaiset saavat todistuksen.

– HAMKin opettajat ovat erittäin ystävällisiä ja ammattitaitoisia. Hienoa nähdä, kuinka välittömät ja lämpimät suhteet on opettajien ja opiskelijoiden välillä. Opiskelussa korostuu käytännönläheisyys ja yritysyhteistyö, toteaa opettaja Liu Rui kokemastaan.

– Tämä on Hamkin ja sen yhteistyöyliopistojen välistä yhteistyötä. Opiskelijat tutustuvat HAMKiin ja muuhun suomalaiseen opiskeluun, joka on paljon käytännönläheisempää kuin Kiinassa, kertoo lehtori Antti Isoviita, joka isännöi ryhmää HAMKissa.

– Toinen tavoite on päästä tutustumaan todelliseen talveen ja Suomen luontoon – lumi, sauna, avantouinti, pilkkiminen ja Lappi. Lisäksi vieraita kiinnostaa joulupukki, porot, revontulet, saamelaiset, husky-ajelut. HAMK Winter Camp on erinomaista Suomen ja suomalaisen koulutuksen promootiota.

Kulttuuri- ja luontoelämyksiä ryhmälle tarjotaan kaksiviikkoisen opintovierailun kuluessa runsaasti: esimerkiksi hiihtämistä ja laskettelua, keilailua, lasimuotoiluun tutustumista Iittalassa, luontokokemuksia Pyynikillä ja Pispalassa, kaupunkitunnelmia, avantouintia, taidemuseokäyntejä ja kylpyläkokemuksia Tampereella.

Koulutus- ja kulttuurivierailu huipentuu kahden vuorokauden Rovaniemen-matkaan. Pelkästään revontulia ei mennä etsimään ja katsomaan, vaan opiskelijat tutustuvat mm. Lapin yliopistoon, Joulupukin maan yritystoimintaan huskyajeluineen, tiedekeskus Arktikumiin ja lappilaisen elämäntavan piirteisiin, ja liikunta-aktiviteettina vaikkapa lumikenkäkävelyyn lumisessa metsässä Ounasvaaran Santasport-urheiluinstituutissa.

– Valkeakoski ja Suomi ovat kuin sadusta, lunta, upeita puita – osin lumen peitossa, sininen taivas, joka on aamulla ja illalla värikäs, ystävällisiä ja vieraanvaraisia ihmisiä, joskin alussa hieman ujoja, kuvailee Liu Rui. ­– Meillä on paljon kerrottavaa kotona Kiinassa.

Lisätiedot: 

Antti Isoviita, p. 040 531 3152 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]