Tekniikka- ja liikenneala painottuvat opettajankoulutushaussa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Tekniikka- ja liikenneala painottuvat opettajankoulutushaussa

Tekniikka- ja liikenneala painottuvat opettajankoulutushaussa

12.10.2017 13:59

Opettajakorkeakouluhaun hakukiintiöt on vahvistettu. Opettajien kouluttaminen jatkuu Hämeen ammattikorkeakoulussa ammatillisen koulutuksen valtakunnallisista leikkauksista huolimatta entisessä mittakaavassaan.

Hamk ottaa vuonna 2018 alkaviin koulutuksiinsa 350 ammatillista opettajaopiskelijaa, 50 erityisopettajaopiskelijaa ja 50 opinto-ohjaajaopiskelijaa.  

”Koulutamme opettajia kaikille aloille. Koska tekniikan ja liikenteen ala on maassamme erittäin suuri, on myös tulevan hakumme aloituspaikoista peräti kolmannes eli 110 paikkaa osoitettu juuri tälle alalle”, kertoo Hämeen ammattikorkeakoulun ammatillisen opettajakoulutuksen koulutuspäällikkö Katja Rönkkönen. 

Päätökseen aloituspaikoista vaikutti myös se, että alan opettajista edelleen vain 85 prosenttia on muodollisesti kelpoisia. Lisäksi eläköityminen alalla on runsasta. 

”Tekniikan ja liikenteen alan opettajista on tällä hetkellä pulaa”, Rönkkönen sanoo.  

Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalle valitaan 65 uutta opettajaopiskelijaa, yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alalle 45 ja kaikille muille aloille yhteensä 130.

Opiskelua tarjolla Hämeenlinnassa, Lahdessa, Espoossa ja Turussa

Ammatillisten opettajakorkeakoulujen haku on 10.-30.1.2018. Hakemus tehdään osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakukriteerinä on pääsääntöisesti soveltuva korkeakoulututkinto (AMK, YAMK, kandidaatti, maisteri, DI) ja kolme vuotta oman alan ammatillista työkokemusta. Aiempi kokemus opetuksesta ja ohjaamisesta luetaan eduksi, mutta sitä ei edellytetä. 

Ammatillinen opettajankoulutus rakentuu ammatillisen osaamisen ja taitotiedon varaan. Hämeen ammattikorkeakoulun opettajankoulutus tekee tiivistä yhteistyötä korkeakoulun yhteydessä toimivan Ammatillisen osaamisen tutkimusyksikön kanssa. Yhteistyö näkyy koulutuksen aidosti työelämälähtöisissä ja ajankohtaisissa osaamisteemoissa, digitalisaation ymmärtämisessä opetusalalla sekä syvässä ja monipuolisessa kansainvälisyysosaamisessa.

Hämeen ammattikorkeakoulussa voi opiskella opettajaksi monimuotoisesti, verkkomuotoisesti ja suomen tai englannin kielellä. Opinnot kestävät 10 – 16 kuukautta opiskelumuodosta ja aiemmista opinnoista riippuen. Hämeenlinnan lisäksi HAMK kouluttaa alueryhmissä myös Espoossa, Lahdessa ja Turussa.  

Lisätiedot: 
Katja Rönkkönen, koulutuspäällikkö, ammatillinen opettajakoulutus, Hämeen ammattikorkeakoulu, p: 050 574 5121, sp: etunimi.sukunimi@hamk.fi 
www.hamk.fi/aokk

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]