Turvapaikanhakijoiden tarinat esille sosionomiopiskelijoiden avulla – lyhytdokumenttinäytös 14.3. - Hämeen ammattikorkeakoulu
Turvapaikanhakijoiden tarinat esille sosionomiopiskelijoiden avulla – lyhytdokumenttinäytös 14.3.

Turvapaikanhakijoiden tarinat esille sosionomiopiskelijoiden avulla – lyhytdokumenttinäytös 14.3.

13.03.2017 08:59

Hämeenlinnan Kumppanuustalolla (os. Kirjastokatu 1) järjestetään lyhytdokumenttinäytös “Omin sanoin – nuorten turvapaikanhakijoiden videoita” tiistaina 14.3 klo 17–18.30.

Suomeen on saapunut viimeisen kahden vuoden aikana paljon turvapaikanhakijoita. Jokaisella tulijalla on oma tarinansa, mutta tänne saapuneiden oma ääni on kuitenkin jäänyt suurelta osin kuulematta.

Näytöksessä nähdään turvapaikanhakijoiden tekemiä lyhytdokumentteja. Niissä tekijät kertovat miltä Suomeen tulo, pitkä odotus ja epätietoisuus tulevasta, kulttuurierot ja suomalaisten kohtaaminen tuntuvat.

Lyhytdokumentit on työstetty Kirkon Ulkomaanavun nuorisoverkosto Changemakerin valtakunnallisessa Omin sanoin -hankkeessa. Sen tavoitteena on antaa turvapaikanhakijoina saapuneille nuorille aikuisille ääni Suomessa, tarjota välineitä aktiiviseen osallistumiseen sekä tukea heitä Suomeen kotiutumisessa.

Hämeen alueen dokumentit on toteutettu yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijoiden kanssa tammi-helmikuun 2017 aikana. Moduulin opettajina toimivat Mare Orman ja Jana Vyborna-Turunen.

Hanketta toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Hanke jatkuu vuoden 2017 loppuun.

Näytöksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus keskustella videoiden tekijöiden kanssa. Tervetuloa!

ominsanoin-videoprojekti_700px.jpg

Lisätiedot

lehtori Jana Vyborna-Turunen, p. 050 574 5089 tai etunimi.sukunimi@hamk.fi

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]