Yritysten innovaatio-osaamista vahvistetaan kantahämäläisessä yhteistyössä - Hämeen ammattikorkeakoulu
Yritysten innovaatio-osaamista vahvistetaan kantahämäläisessä yhteistyössä

Yritysten innovaatio-osaamista vahvistetaan kantahämäläisessä yhteistyössä

24.05.2017 15:26

HAMK, Hämeen Yrittäjät ja Suomen Yrittäjäopisto osallistuvat merkittävällä panoksella HAMKin tanskalaisen yhteistyökumppanin VIA-yliopiston vetämään SNOwMan-hankkeeseen, joka on saanut rahoituksen EU:n Interreg-ohjelmasta.

Kantahämäläisten kumppaneiden yhteenlaskettu hankebudjetti on 477 000 euroa.

Hankkeen tavoitteena on vahvistaa omistajavetoisten pk-yritysten innovaatio-osaamista. Hanke arvioitiin yhdeksi ohjelman parhaista toisella hakukierroksella.

– SNOwMan-hanke on kansainvälisen yritys-korkeakouluverkostomme voimannäyte. Toiminnan keskiössä ovat suomalaiset, omistajavetoiset pk-yritykset, jotka pääsevät nyt tehostetusti nauttimaan yhteistyön hyödyistä, kertoo Hämeen ammattikorkeakoulun yliopettaja Minttu Lampinen.

– Osallistuminen kehittämishankkeeseen Itämeren alueella tuo uusia mahdollisuuksia alueemme yrityksille. Kehitettävät työkalut ovat käytössä maanlaajuisesti, mutta kumppanuuksien hedelmät satavat hämäläisten laariin, toteaa Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka.

Perinteinen EU-rahoitus Etelä-Suomen maakunnissa on pienentynyt, jolloin kansainvälisen hankerahoituksen merkitys on entistä keskeisempi.

– Itämeren alueen ohjelmasta Kanta-Hämeeseen nyt myönnetty rahoitus on samaa kertaluokkaa kuin Hämeen liiton kautta vuosittain jaettava kansallinen EAKR-rahoitus, toteaa Suomen maakuntia seurantakomiteassa edustava Hämeen liiton muutosjohtaja Matti Lipsanen.

EU:n Itämeren alueen Interreg-ohjelman seurantakomitea päätti kokouksessaan Helsingissä 23.–24.5.2017 hyväksyä rahoitettavaksi yhteensä 39 kansainvälistä yhteistyöhanketta.

Ohjelmasta päätettiin sitoa toisella hakukierroksella lähes 90 miljoonan euron EU-rahoitus. Ohjelman teemoja ovat innovaatiot, luonnonvarat ja liikenne. Rahoitettaviin hankkeisiin osallistuu kumppaneita useista Itämeren alueen maista. Itämeren alueen ohjelman rahoitus on hyvin edullista, sillä 75 % EU-rahoituksen lisäksi valtio osallistuu suomalaisten hankekumppaneiden rahoittamiseen.

Lisätietoja:

Muutosjohtaja Matti Lipsanen, Hämeen liitto, p. 050 506 0697
Yliopettaja Minttu Lampinen, Hämeen ammattikorkeakoulu, p. 050 574 8431 (SNOwMan-hanke)
Toimitusjohtaja Juha Haukka, Hämeen Yrittäjät, p. 050 433 0134 (SNOwMan-hanke)

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]