Ammattikorkeakoulut ottavat todistusvalinnat käyttöön kevään 2020 yhteishaussa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Ammattikorkeakoulut ottavat todistusvalinnat käyttöön kevään 2020 yhteishaussa

Ammattikorkeakoulut ottavat todistusvalinnat käyttöön kevään 2020 yhteishaussa

16.05.2018 10:30

Kaikki Suomen ammattikorkeakoulut valitsevat valtaosan opiskelijoistaan todistusten perusteella kevään 2020 yhteishausta alkaen. Valinta voidaan tehdä ammatillisen perustutkinnon tai ylioppilastutkinnon arvosanojen perusteella.

​HAMKissa todistusvalintaa on tehty ylioppilastutkintojen arvosanojen perusteella jo tekniikan ja luonnonvara-alalla. Tänä keväänä valitaan myös osa liiketalouden ja tietojenkäsittelyn opiskelijoista todistusten perusteella. Kevään 2020 yhteishaussa ammattikorkeakoulujen käyttöön saadaan yhteiset ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon pisteytysmallit, joihin voi tutustua Opintopolun sivulla. Kulttuurialalla todistusvalintaa ei oteta käyttöön.

Korkeakoulut ilmoittavat alkusyksystä, kuinka paljon valitsevat opiskelijoita todistusten perusteella ja onko käytössä esimerkiksi jokin minimipistemäärä, jolla voi tulla valituksi. Valintakokeita järjestetään edelleen niille, jotka eivät saa opiskelupaikkaa todistusvalinnassa. Lisäksi korkeakouluihin kehitetään muita valintatapoja.

Lisätietoa:
Arene ry:n tiedote Ammattikorkeakoulujen todistusvalintojen käyttöönotto kevään 2020 yhteishaussa

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]