Etäneuvolan avoin chat -palvelu jatkuu - Hämeen ammattikorkeakoulu
Etäneuvolan avoin chat -palvelu jatkuu

Etäneuvolan avoin chat -palvelu jatkuu

30.10.2018 09:15

Hämeen ammattikorkeakoulu ja Oma Hämeen LAPE -hanke jatkavat neuvoloiden asiakkaille tarkoitetun chat-palvelun kokeilua. Palvelu on käytössä 21.12. asti.

Keväällä aloitettu kokeilu neuvoloiden chat-palvelusta jatkuu. Kokeilua jatketaan Hämeenlinnan, Janakkalan ja Riihimäen alueella 21.12. asti. Etäneuvolan chat -palvelussa vanhemmat voivat ottaa yhteyttä neuvolan terveydenhoitajaan chatin kautta maanantaista torstaihin kello 12–14. Lisäksi perheillä on mahdollisuus olla yhteydessä terveydenhoitajaan videoyhteyden kautta. Videoyhteyteen varataan aika erikseen ja asiasta kiinnostuneet voivat pyytää aikaa chatin kautta tai suoraan terveydenhoitajalta.

Hämeen ammattikorkeakoulu on mukana valtakunnallisessa lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmassa (LAPE). Hankkeen tavoitteena on tukea lasten ja nuorten perheiden hyvinvointia. HAMK on ollut hankkeessa kehittämässä etäneuvolatoimintaa. Työssä on testattu ja kerätty kokemuksia neuvonnasta chatin avulla sekä videoyhteyden hyödyntämisestä neuvolan ja perheen välillä.

Etäneuvolan chat-palvelu sai keväällä hyvän vastaanoton sekä neuvolan asiakkailta että terveydenhoitajilta. Sen johdosta palvelua haluttiin jatkaa jo ennen varsinaisen hankkeen päättymistä vuoden 2018 lopussa. Toiveena on, että kokeiluun osallistuvat kunnat ottavat palvelun pysyvästi käyttöönsä. Etäneuvola on tarkoitettu kaikille neuvolan asiakkaille. Chatissa voi keskustella kaikista neuvolaan liittyvistä mieltä askarruttavista aiheista.

 

Lisätietoja:

Jaana-Maija Koivisto, tutkijayliopettaja, Älykkäät palvelut -tutkimusyksikkö, HAMK, 050 4485503, etunimi.sukunimi@hamk.fi

 

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]