HAMK aloitti koulutuskumppanuuden englantilaisen päiväkotiyhtiön kanssa - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK aloitti koulutuskumppanuuden englantilaisen päiväkotiyhtiön kanssa

HAMK aloitti koulutuskumppanuuden englantilaisen päiväkotiyhtiön kanssa

26.11.2018 11:41

Hämeen ammattikorkeakoulu on tehnyt sopimuksen Kipinä Kids -yhtiön kanssa. Kipinä Kids on brittiläislaistaustainen yritys, joka ylläpitää päiväkoteja 4–6-vuotiaille lapsille monissa eri maissa. Yritys on parhaillaan laajentamassa toimintaansa useisiin uusiin maihin. HAMK kouluttaa yrityksen työntekijöitä näihin uusiin päiväkoteihin.

kipinä Kids Bahrainissa
Kipinä Kidsin päiväkoti Bahrainissa. HAMK kouluttaa uusien päiväkotien varhaiskasvatuksen asiantuntijat.

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) kouluttaa Kipinä Kids -yhtiön uusien päiväkotien henkilöstön. Vuonna 2013 aloittaneella yhtiöllä on tällä hetkellä päiväkoteja muun muassa Bahrainissa, Qatarissa, Kuwaitissa ja Egyptissä. Uusia päiväkoteja ollaan avaamassa ensi vuonna ainakin kymmenen. Nämä sijaitsevat Välimeren eteläpuolella, Persianlahden maissa ja Kaakkois-Aasiassa.

HAMK kouluttaa jatkossa avattavien päiväkotien varhaiskasvatuksen asiantuntijat. 

”Tuotamme heille koulutusta, jossa keskiössä ovat suomalaisen varhaiskasvatuksen pääperiaatteet ja pedagogiset toimintatavat”, kertoo myyntipäällikkö Maaret Viskari Hämeen ammattikorkeakoulusta.

”Käytännössä opetus tapahtuu online-koulutuksena, ja se räätälöidään kunkin osallistujan henkilökohtaisten osaamistarpeiden mukaan. Osa henkilöstöstä tarvitsee laaja-alaista koulutusta varhaiskasvatuksesta, osalla pohjakoulutusta on enemmän. Heidän osaltaan koulutus on luonteeltaan enemmän aiempaa osaamista täydentävää koulutusta”, avaa Viskari koulutusmallia.

Kipinä Kids -yhtiön päiväkotitoiminta leviää franchise-periaatteella, jossa kukin alkava päiväkotiyrittäjä saa yhtiöltä valmiit raamit, joiden mukaan toimintaa toteutetaan. Myös henkilöstön koulutus kuuluu tähän raamiin. Nimensä ”Kipinä” yhtiö on halunnut sitoa Suomeen, jota yhtiössä pidetään koulutuksen mallimaana ja jonka varhaiskasvatusmallin se on tuotteistanut oman toimintansa pohjaksi. Kaikkien ketjun päiväkotien kielenä on englanti. HAMK on Kipinä Kidsin pääkumppani henkilöstökoulutuksen saralla. Kipinän toinen suomalaiskumppani on Muumin Language School.

Lisätietoja:

Maaret Viskari, myyntipäällikkö, HAMK, +358 50 574 5943, etunimi.sukunimi@hamk.fi

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]