HAMK auttaa pienpanimoita laatutyössä - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK auttaa pienpanimoita laatutyössä

HAMK auttaa pienpanimoita laatutyössä

02.05.2018 13:41

Hämeen ammattikorkeakoulussa on käynnistynyt hanke, jonka tavoitteena on kehittää pienpanimoiden laatu- ja yrittäjäosaamista sekä kilpailukykyä. Tavoitteeseen pyritään järjestämällä erilaisia koulutustilaisuuksia ja työpajoja.

Halukkuus pienpanimoiden perustamiseen on kasvanut. Tämä kertoo suomalaisen olutkulttuurin moninaistumisesta ja kysynnän lisääntymisestä. Panimoyrittäjyys vahvistaa maamme maaseutuyrittäjyyttä ja maaseudun elinvoimaisuutta. Kyseessä on trendikäs ala, joka houkuttelee nuoria yrittäjiä. Panimoalalle aikovien osaaminen on Pienpanimoliitolta saadun tiedon mukaan hyvin monitasoista, koska alan peruskoulutusta on vähän tarjolla. Hämeen ammattikorkeakoulun bio- ja elintarviketekniikan koulutuksessa järjestetään panimotekniikan opetusta yhteistyössä alan toimijoiden kanssa.

Hämeen ammattikorkeakoulu on käynnistänyt Kirkkautta pienpanimoiden laatutyöhön -tiedotushankkeen, jonka rahoittamiseksi on saatu Maaseutuviraston myöntämää kansallisen ruokaketjun valtionavustusta. Hanke järjestää erilaisia maksuttomia tilaisuuksia, kuten työpajoja, koulutuspäiviä ja tietoiskun yhteistyössä alan toimijoiden kanssa vuosien 2018–2019 aikana.

Hankkeen aloitustilaisuus järjestetään Hämeenlinnassa korkeakoulukeskuksessa 8.5. kello 9 alkaen. Päivän teemana on pienpanimoiden hygienia. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Koulutuspäivä

Aika: 8.5.2018 kello 9
Paikka: HAMK, Hämeenlinna
Ilmoittautumiset tilaisuuksiin, aloitustilaisuuden ohjelma ja lisätietoa hankkeesta: www.hamk.fi/pienpanimohanke

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]