HAMK edistää sosiaalista työllistymistä - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK edistää sosiaalista työllistymistä

HAMK edistää sosiaalista työllistymistä

08.01.2018 13:31

HAMK velvoittaa Sodexon työllistämään yhden kehitysvammaisen työntekijän osana ravintolapalveluita koskevaa sopimusta.

Hämeen ammattikorkeakoulu on sopinut ravintolapalveluita tuottavan Sodexon kanssa sosiaalisesta työllistämisestä. Sodexo aloitti Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen sekä Riihimäen ja Valkeakosken kampusten kahvila- ja ravintolapalveluiden tuottajana vuoden alussa.

Osana sopimusta HAMK on velvoittanut, että Sodexo työllistää pysyvästi yhden kehitysvammaisen työntekijän Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa kuuden kuukauden sisällä toiminnan aloittamisesta. Sosiaalisen palkkaamisen velvoite on ensimmäinen HAMKin historiassa.

”Kehitysvammaiset ovat heikoimmassa asemassa työmarkkinoilla. Halusimme tällä tavalla osaltamme auttaa heidän työllistymistään paikallisesti”, sanoo taloussuunnittelija Mikko Tuomas.

”Kun kilpailutimme ravintolapalveluiden sopimuksen, toimittajat olivat hyvin kiinnostuneita sosiaalisesta työllistämisestä. Sitä pitäisi vain osata vaatia nykyistä enemmän.”

Sodexo on ollut aiemminkin mukana sosiaalisessa työllistämisessä.

”Sodexo Suomi on allekirjoittanut yritysvastuuverkosto FIBSin monimuotoisuussitoumuksen, ja sosiaalinen työllistäminen on meille tärkeä arvo. Olemme aiemminkin työllistäneet kehitysvammaisia ihmisiä menestyksekkäästi ja oli ilo huomata, että HAMKin ja Sodexon arvot kohtasivat näin hyvin”, sanoo district manager Marjaana Vuorela Sodexolta.

HAMKin ja Sodexon välinen ravintolapalveluita koskeva sopimus on voimassa kaksi vuotta, ja sitä on mahdollista jatkaa toistaiseksi. Sopimuksen kattavilla kampuksilla opiskelee ja työskentelee yhteensä noin 6000 henkilöä.

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]