HAMKille 0,9 miljoonan euron valtionavustus - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMKille 0,9 miljoonan euron valtionavustus

HAMKille 0,9 miljoonan euron valtionavustus

21.09.2018 13:59

Avustuksella kehitetään biotalousalan tki-toimintaa teknologian keinoin.  

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt ammattikorkeakouluille viiden miljoonan euron valtionavustukset tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan (TKI). Hämeen ammattikorkeakoulu sai 0,9 miljoonan euron avustuksen, joka oli toiseksi suurin. Suurin avustus (1,0 miljoonaa euroa) myönnettiin Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululle. Molempien hakemukset kohdistuivat biotalousalaan. 

– HAMKin tutkimus tuottaa ratkaisuja Biotalous 4.0 -yhteiskuntaan. Biologia kohtaa teknologian, jolloin luonnonvarojen kestävä hyödyntäminen saa potkua digitalisaation, data-analyysin ja alustatalouden hyödyntämisestä. Yhtenä tuloksena syntyy myös ”BIO-Hub”, jossa kansainväliset ja kotimaiset yhteistyökumppanit HAMKin neljän tutkimusyksikön kanssa etsivät tehokkaita keinoja alan yritysten liiketoiminnan kasvattamiseen, kertoo Hämeen ammattikorkeakoulun rehtori Pertti Puusaari. 

– Hämeen ammattikorkeakoulun menestys kertoo siitä laadukkaasta tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyöstä, jota korkeakoulu tekee yhdessä alueen yritysten ja muiden työnantajien kanssa – Hämeen ja Suomen parhaaksi, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen sanoo. 

Valtionavustuspäätökset perustuvat ulkopuolisen paneelin tekemään arviointiin. Ministeriö myönsi rahoituksen seitsemään parhaaksi arvioituun ehdotukseen. Hallitus tukee ammattikorkeakoulujen TKI-toimintaa myös ensi vuonna 5 miljoonan euron avustuksella. 

– Ammattikorkeakoulujen tehtäviin kuuluu oman alueen työelämän kehittäminen, soveltava tutkimus sekä kehittämis- ja innovaatiotoiminta. Ammattikorkeakoulut tuottavat uutta tietoa, jonka avulla uudistetaan työelämää ja synnytetään tuotteita ja liikeideoita. Ensimmäinen hakukierros osoitti, että ammattikorkeakoulut tekevät tässä erinomaista työtä, ja voimmekin avata seuraavan haun jo tänä syksynä, Grahn-Laasonen sanoo. 

Rahoituksen tavoitteena on vahvistaa edelleen ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnan laatua ja vaikuttavuutta sekä tukea strategista suunnittelua ja johtamista. 

Lisätietoa: 
Pertti Puusaari, rehtori-toimitusjohtaja, Hämeen ammattikorkeakoulu, puh. 0400 469 605, etunimi.sukunimi@hamk.fi 

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]