HAMKille kolmoisvoitto Kiiminkipuiston ideakilpailussa - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMKille kolmoisvoitto Kiiminkipuiston ideakilpailussa

HAMKille kolmoisvoitto Kiiminkipuiston ideakilpailussa

15.02.2018 12:21

Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat menestyneet komeasti Lappset Groupin ja Oulun kaupungin järjestämässä suunnittelukilpailussa. Lappsetin jokavuotinen kilpailu on merkittävin maisemasuunnittelun opiskelijakilpailu Suomessa.

Kilpailun kohteena oli tänä vuonna Oulun alueella sijaitseva Kiimingin urheilukeskuksen alue, joka nimettiin kilpailuun Kiiminkipuistoksi. Ideakilpailu suunnattiin maisemasuunnittelun sekä maisema-arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa ja Virossa. Kilpailuun jätettiin yhteensä 11 kilpailutyötä alan eri oppilaitoksista. Tulokset julkistettiin 14. helmikuuta 2018 Jyväskylän Viherpäivillä.

Tasokkaan kilpailun kolme voittajatyötä olivat kaikki HAMKin rakennetun ympäristön opiskelijoiden käsialaa. Palkintoraati valitsi parhaaksi työksi Teo Rinteen ja Emmiina Taivassalon ehdotuksen Hilpakka, joka voitti myös yleisöäänestyksen. Toiseksi sijoittui Daniel Falckin, Sanna Kuulan ja Anna-Maria Rajalan laatima ehdotus Spektri. Kolmanneksi tuli ehdotus nimeltä Polar Wave, jonka olivat laatineet Eero Kaitainen, Annakaisa Mättö ja Ilona Rantola. Se oli myös Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan opiskelijoista koostuvan varjoraadin valinta.

Palkintoraati päätti voittajatöiden lisäksi lunastaa HAMKin vaihto-opiskelijoiden suunnitteleman kilpailutyön The Code of Kiiminki, jonka olivat laatineet hollantilaisopiskelijat Myrthe Heijstek, Madelon van Winden, Maxime Thenu ja saksalainen Geraldine Bechstein.

”On hieno tulos saada kolmoisvoitto tällaisessa kilpailussa. Lappsetin kilpailu on Suomessa merkittävin toistuva opiskelijakilpailu, ja sitä arvostelemassa on monialainen arvosteluraati”, sanoo lehtori Sari Suomalainen HAMKista.

Palkituissa ehdotuksissa korostuivat visuaalisuus, yhtenäisyys ja muotokieli

Palkintoraadin mukaan voittajatyö ja yleisöäänestyksen voittanut Hilpakka oli visuaalisesti korkeatasoinen, selkeä ja sisälsi hyviä uusia ideoita. Liikuntaympäristönä aluesuunnitelma oli kokonaisvaltainen, vuodenajat ja maisemointi huomioiden.

Toiseksi sijoittunut ehdotus Spektri oli palkintoraadin mielestä yhtenäinen kokonaisuus, joka oli suunnitelmana vahva ja kehityskelpoinen. Erityistä kiitosta saivat valaistussuunnittelu ja hiihtolatuyhteys.

Polar Wawe -työ sijoittui palkintoraadin arviossa kolmanneksi ja voitti Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen opiskelijoista koostuneen varjoraadin äänet. Palkintoraati arvioi suunnitelman muotokielen sopivan alueelle hyvin. Lisäksi suunnitelmassa oli huomioitu kaikenikäiset käyttäjät.

Hämeen ammattikorkeakoulun vaihto-opiskelijoiden laatimassa The Code of Kiiminki -suunnitelmassa oli erityistä muotopuutarha, joka oli saanut muotonsa sarkajaosta. Raadin mukaan näkökulma oli uusi, raikas ja selkeä.

Lappset on järjestänyt aluesuunnittelukilpailuja yhteistyössä kuntien ja kaupunkien kanssa 42 vuoden ajan. Konseptipäällikkö Aarni Mertalan mukaan ideakilpailu tukee kaupunkien, alan oppilaitosten ja yrityksen välistä yhteistyötä sekä antaa alan opiskelijoille kontaktipinnan aitoon suunnittelutehtävään

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]