HAMKin kansainvälisiin koulutuksiin tuli tänä keväänä yli 900 hakemusta - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMKin kansainvälisiin koulutuksiin tuli tänä keväänä yli 900 hakemusta

HAMKin kansainvälisiin koulutuksiin tuli tänä keväänä yli 900 hakemusta

02.05.2018 09:55

Huhtikuun lopussa päättyneessä erillishaussa Hämeen ammattikorkeakoulun kansainvälisiin ohjelmiin haki yli 140 hakijaa. Kaikkiaan kansainvälisiin koulutuksiin kevään aikana hakeneet edustavat yli 90 kansallisuutta.

Kuluvan kevään aikana HAMKin kansainvälisiin koulutuksiin tuli kaikkiaan yli 900 hakemusta Hakijoista neljännes oli suomalaisia. Huhtikuun 30. päivä päättyneessä erillishaussa suoraan HAMKin kansainvälisiin ohjelmiin haki yli 140 hakijaa, joista suomalaisia oli 14. HAMK avasi erillishaun yhteishaun jälkeen palvellakseen paremmin hakijoita ja pidentääkseen hakuaikaa.

Suurin osa HAMKiin kevään aikana hakeneista ulkomaalaisista opiskelijoista tulee Euroopan ulkopuolisista maista. Eri kansallisuuksia hakeneiden joukossa on kaikkiaan yli 90. Lukuvuosimaksut eivät ole merkittävästi vaikuttaneet siihen, mistä maista hakijat tulevat. EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevat hakijat maksavat pääsääntöisesti lukuvuosimaksua, jonka suuruus on 8700–9700 euroa vuodessa.

HAMKin suosituin koulutus kansainvälisten hakijoiden keskuudessa oli International Business.

Kansainvälinen HAMK

Kansainvälisyys on HAMKille tärkeää. Ulkomaalaisia opiskelijoita HAMKissa on tällä hetkellä noin 700, noin 50 eri maasta.

HAMK on solminut sopimukset strategisesta kumppanuudesta vuonna 2011 brasilialaisen Feevale Universityn ja tanskalaisen VIA University Collegen kanssa. Yhteistyötä tehdään sekä strategisella tasolla korkeakoulujen kehittämisessä että koulutus- ja tutkimustoiminnassa. Lisäksi HAMKilla on Euroopassa noin sata yhteistyökorkeakoulua. Aasiassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Venäjällä ja Afrikassa kumppaneita on parikymmentä.

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]