HAMKin opiskelijat esittelevät kestävää matkailua Espoon Villa Elfvikissa - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMKin opiskelijat esittelevät kestävää matkailua Espoon Villa Elfvikissa

HAMKin opiskelijat esittelevät kestävää matkailua Espoon Villa Elfvikissa

29.11.2018 09:00

Hämeen ammattikorkeakoulun kestävän kehityksen opiskelijat esittelevät kestävään matkailun liittyviä haasteita ja mahdollisuuksia tieteellisessä taidenäyttelyssä Espoossa.

Matkailu kasvaa nopeasti, mutta sillä on myös suuret ilmastovaikutukset. Tämä aiheuttaa matkailijoille mielihyvän lisäksi myös ahdistusta. Espoon kaupungin luontotalossa Villa Elfvikissa avautuu 6.12. kestävää matkailua tieteen ja taiteen keinoin pohtiva näyttely. Näyttelystä kävijät voivat hakea tietoa, ajatuksia ja vinkkejä kestävään matkailuun.

Kestävä matkailu – määränpäänä parempi maailma -näyttely on esillä Villa Elfvikissa 6.12.2018 – 3.2.2019.

Näyttelyn tieteellisen osuuden ovat tuottaneet Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) kestävän kehityksen koulutusohjelman ensimmäisen vuoden opiskelijat. Taiteellisesta osuudesta, kulttuuri- ja luontoaiheisista öljyvärimaalauksista, vastaavat Helena ja Rauni Varkia.

Näyttelyn perusta ovat HAMK:n opiskelijoiden tutkimukseen perustuvat posterit kestävästä matkailusta. Opiskelijat ovat selvittäneet matkailun eri osa-alueiden kestävyyteen liittyviä mahdollisuuksia ja haasteita ja esittävät tutkimuksellisella otteella tehdyt löydöksensä näyttelyssä. Postereilla johdatellaan pohtimaan sitä, kuinka lisääntyvä, ihmisen ajattelua ja toimintaa avartava sekä mieltä virkistävä matkailu voisi tapahtua kestävästi.

Näyttelyn taiteilijoista Rauni Varkia on Hämeen ammattikorkeakoulun kestävän kehityksen lehtori.

Villa Elfvik on kaikille avoin kestävää elämäntapaa edistävä ympäristövalistuskeskus. Luontotalo sijaitsee Laajalahden luonnonsuojelualueen laidalla. Villa Elfvikiin on esteetön ja maksuton pääsy. Luontotalo on avoinna ma-pe klo 9-15 ja su klo 10-16.

Lisätietoja:

Rauni Varkia, lehtori, kestävä kehitys, Hämeen ammattikorkeakoulu, 046 856 7696, rauni.varkia@hamk.fi

Maria Lehtimäki, lehtori, kestävä kehitys, Hämeen ammattikorkeakoulu, 050 5115 722, maria.lehtimaki@hamk.fi,

Katri Luukkonen, suunnittelija, Villa Elfvikin luontotalo, 043 8265 253, katri.luukkonen@espoo.fi, www.espoo.fi/villaelfvik

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU