HAMKin tutkimusyksiköt saivat uudet nimet - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMKin tutkimusyksiköt saivat uudet nimet
tutkimusyksiköiden logot

HAMKin tutkimusyksiköt saivat uudet nimet

11.12.2018 12:43

Hämeen ammattikorkeakoulun tutkimusyksiköt ovat saaneet uudet nimet. Ne ovat jatkossa HAMK Bio, HAMK Edu, HAMK Smart ja HAMK Tech.

Array

Hämeen ammattikorkeakoulun tutkimusyksiköt on nimetty uudelleen. Jatkossa HAMKin biotalouden tutkimusyksikkö on HAMK Bio, Ammatillisen osaamisen tutkimusyksikkö on HAMK Edu, Älykkäät palvelut -tutkimusyksikkö on HAMK Smart ja Ohutlevykeskus on HAMK Tech. Muutos liittyy HAMKin uuteen strategiaan, joka julkistetaan kokonaisuudessaan alkuvuonna.

Uudet nimet yhtenäistävät HAMKille tärkeiden tutkimusyksiköiden ilmettä ja erottuvat aiempaa paremmin kansainvälisellä tutkimuskentällä.

”Tavoitteenamme on, että vuonna 2030 HAMK on kansainvälisesti merkittävä korkeakoulu myös soveltavassa tutkimuksessa. Tutkimusyksiköiden nimien linjaaminen on yksi askel tähän suuntaan”, sanoo vararehtori Janne Salminen Hämeen ammattikorkeakoulusta.

Ohutlevykeskus on nyt HAMK Tech

Selvimmin nimimuutos näkyy Ohutlevykeskuksessa, joka on jatkossa HAMK Tech. Tutkimusyksikkö on toiminut kaksikymmentä vuotta ja saavuttanut kansallisen kärkitason alkuperäisillä toiminta-alueillaan ohutlevy- ja teräsrakentamisen tutkimustoiminnassa. Toiminta kattaa nykyisin myös paljon muuta.

Tutkimusyksikön johtaja Jarmo Havula näkee uuden HAMK Tech -nimen luontevana askeleena organisaation kehittämisen jatkumolla.

”Viime vuosina tutkimus- ja kehittämistoimintamme on laajentunut uusille teknologiasovellusten alueille. Nykyinen toiminta kattaa muun muassa 3D-teknologioihin, rakennusten energiatehokkuuteen ja valmistuksen robotiikkaan liittyviä t&k -toimia. HAMK Tech -nimi kuvaa paremmin nykyistä toimintaa ja mahdollistaa toiminnan laajentumisen tulevaisuudessakin”, Jarmo Havula sanoo.

Lisätietoja:

Janne Salminen, vararehtori, HAMK, 050 342 9569, janne.salminen@hamk.fi
Jarmo Havula, tutkimusyksikön johtaja, HAMK Tech, 040 824 1955 , jarmo.havula@hamk.fi
Annukka Pakarinen, tutkimusyksikön johtaja, HAMK Bio, 050 300 1827, annukka.pakarinen@hamk.fi
Martti Majuri, tutkimusyksikön johtaja, HAMK Edu, 040 587 9883, martti.majuri@hamk.fi
Vesa Salminen, tutkimusyksikön johtaja, HAMK Smart, 050 469 9945, vesa.salminen@hamk.fi

https://www.hamk.fi/tutkimus/

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]