HAMKissa alkaa uusi muuntokoulutus - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMKissa alkaa uusi muuntokoulutus

HAMKissa alkaa uusi muuntokoulutus

27.02.2018 10:19

​Hämeen ammattikorkeakoulun kevään yhteishakutarjonta täydentyy liiketalouden tradenomeille suunnatulla muuntokoulutuksella. Koulutuksen kautta liiketalouden tradenomit saavat tietojenkäsittelyn tradenomin tutkinnon. Koulutus alkaa elokuussa 2018.

Tämän päivän ja tulevaisuuden digitalisoituva maailma vaatii yhä useammilta työntekijöiltä it-alan ymmärrystä sekä osaamista. HAMKin tietojenkäsittelyn koulutus pyrkii vastaamaan uudella muuntokoulutuksellaan tähän tarpeeseen. Koulutus on suunnattu liiketalouden tai International Business -koulutusohjelmista tradenomiksi valmistuneille ja hieman it-alan kokemusta omaaville henkilöille.

”Työelämältä saamme jatkuvasti viestiä, että henkilöt, joilla on sekä liiketaloudellista että
tietoteknistä osaamista ovat haluttua ja haettua työvoimaa. Nyt tarjolla olevan muuntokoulutuksen
kaltaista opiskeluvaihtoehtoa ei ole pahemmin ollut aiemmin tarjolla”, kertoo tietojenkäsittelyn koulutuspäällikkö Tommi Lahti.

Tekninen osaaminen yhdistyy liiketalouteen

Koulutus on laajuudeltaan 75 opintopistettä ja se kestää noin 14 kuukautta. Muuntokoulutus tarjoaa it-alan perusosaamisen täydentämään aiempaa liiketalouden tutkintoa. Opiskelijat suorittavat tietojenkäsittelyn ydinopintoja, joihin kuuluu muun muassa tietokantoja, ohjelmointia, ohjelmistorobotiikkaa, käyttöjärjestelmiä ja web-kehitystä.

Koulutus tapahtuu monimuoto-opiskeluna sujuvasti työn ohessa. Opiskelu sisältää sekä lähipäiviä, verkko-opetusta että itsenäistä työskentelyä oman ryhmän kanssa. Opintojen alussa lähipäiviä koululla on useampia. Jatkossa lähikerratkin toteutetaan useimmiten verkossa.

”Muuntokoulutus järjestetään ainakin tänä vuonna. Jatkosta ei ole tehty päätöstä. Tämän kaltaiselle koulutukselle on selvästi kysyntää, jonka vuoksi mahdollisuus on päätetty tarjota nyt. Koulutukseen otetaan mukaan noin 40 henkilöä”, jatkaa Lahti.

Hakuaika tietojenkäsittelyn tradenomin (AMK) monimuotototeutukseen on kevään yhteishaun yhteydessä 14.-28.3.2018.

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]