Iso osa lopettavista yrityksistä voitaisiin pelastaa omistajanvaihdoksella - Hämeen ammattikorkeakoulu
Iso osa lopettavista yrityksistä voitaisiin pelastaa omistajanvaihdoksella

Iso osa lopettavista yrityksistä voitaisiin pelastaa omistajanvaihdoksella

08.02.2018 10:17

Suomessa on lähivuosina eläköitymässä suuri määrä yrittäjiä, joilla ei ole tiedossa jatkajaa yritykselleen. Pahimmassa tapauksessa täysin toimiva yritys lopettaa toimintansa kokonaan.

Suomen Yrittäjille tehdyn tutkimuksen mukaan yksin terveys- ja sosiaalialalla on seuraavan 10 vuoden aikana Suomessa ikääntymisen vuoksi omistajanvaihdoksen edessä noin 6000 yritystä. Jos yrityksille ei löydy jatkajia, ongelma koskettaa lukuisia työpaikkoja ja sillä on iso alueellinen vaikutus.

Hämeen ammattikorkeakoulu vastaa tähän tarpeeseen järjestämällä Restartup-tapahtuman, joka on tarkoitettu yrittäjille, yrittäjyydestä kiinnostuneille, opettajille ja opiskelijoille. Tapahtumassa perehdytään yrityksen omistajan- ja sukupolvenvaihdokseen, niiden suunnitteluun ja toteuttamiseen, sekä kuullaan uusien yrittäjien kokemuksia onnistuneista yrityskaupoista.

”Aihe on haastava, mutta alueellisesti sekä talouden että työpaikkojen kannalta merkittävä. Toivon, että saisimme myös nuoret kiinnostumaan yrityskaupoista. Moni heistä ei välttämättä edes osaa harkita yrityksen ostomahdollisuutta”, kertoo liiketalouden lehtori Jari Ristimäki HAMKista.

”HAMKissa olisi valmiuksia ja tietoa rakentaa opiskelijoille sellainen opintopolku, joka valmistaa heitä ottamaan opintojensa päätyttyä jo olemassa oleva yritys haltuunsa”, sanoo Ristimäki.

Restartup-tapahtuma:

Aika ja paikka: 13. helmikuuta klo 9.00-15.45, Hämeen ammattikorkeakoulun Lepaan kampus, Rikala-Sali. Median edustajat ovat tervetulleita paikalle.

Yritysten puheenvuoroista vastaavat Hämeen yrittäjät, Advance Team Oy, Finnvera, Etelä-Hämeen Osuuspankki, FinnSonic Oy ja Helsingin Kurottajapalvelu Oy. Tapahtuma on osa HAMKin yrittäjyyslukuvuotta.

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]