Joulukuun 12. päivän jälkeen Ellibsin e-kirjoihin kirjaudutaan HAMKin käyttäjätunnuksilla - Hämeen ammattikorkeakoulu
Joulukuun 12. päivän jälkeen Ellibsin e-kirjoihin kirjaudutaan HAMKin käyttäjätunnuksilla

Joulukuun 12. päivän jälkeen Ellibsin e-kirjoihin kirjaudutaan HAMKin käyttäjätunnuksilla

03.12.2018 10:28

Joulukuun 12. päivän jälkeen HAMKin kirjaston ostamia  Ellibsin e-kirjoja kirjaudutaan lukemaan näppärästi HAMKin tunnuksilla HAKA-kirjautumisen kautta.  Erillisiä Ellibs-tunnuksia ei siis enää tarvita.  Ellibsin e-kirjoja voi etsiä HAMKin Finnan kautta.

Ellibsiin on ostettu myös e-äänikirjoja!

 

Kirjasto tarjoaa HAMKin opiskelijoille ja henkilöstölle kotimaisia e-kirjoja muun muassa Ellibs-palvelussa.  

Pauli Juutin Huono johtaminen, Antti Särkelän Välittäminen ammattina, Satu Rämö et al. Unelmahommissa, Oskari Saaren Aki Hintsa – voittamisen anatomia ja Marianna Stolbowin Rakastamisen taito sekä kymmeniä muita e-kirjoja on ulottuvillasi entistä helpommin!

Ellibsiin kirjautuminen vaati aikaisemmin sekä kirjautumisen HAMK-tunnuksella että oman Ellibs-käyttäjätunnuksen luomisen ja kirjautumisen sillä. Keskiviikon 12.12.2018 klo 9.00 jälkeen kirjautuminen pelkällä HAMK-tunnuksella riittää. Palveluun ei siis enää jatkossa tarvitse tehdä omaa Ellibs-käyttäjätunnusta. Mahdolliset varaukset kirjoihin eivät siirry muutoksen yhteydessä. Aktiiviset lainat kannattaa ladata itselleen offline-lukuun, jolloin lukuoikeus säilyy laina-ajan loppuun saakka. Pelkästään selaimessa luetut teokset eivät siirry HAMKin tunnukselle.

Ellibsiin mennään HAMKin Finnan Ellibs-linkistä tai etsimällä tietty kirja Finnasta ja seuraamalla sen linkkiä. 

Palvelussa klikataan Kirjaudu sisään. Sen jälkeen valitaan ”Hyväksyn tietojeni tallentamisen ja käsittelyn Ellibs Library-palvelussa” ja valitaan Haka Login. Sitten valitaan Hämeen ammattikorkeakoulu / Häme University of Applied Sciences ja kirjaudutaan omalla HAMK-tunnuksella. Kirjautumisen jälkeen saa e-kirjat luettavaksi ja ladattavaksi sekä pystyy varaamaan lainassa olevia e-kirjoja.

Useita Ellibsin e-kirjoja voi lukea suoraan tietokoneen selainohjelmassa tarvitsematta ladata kirjaa omaan laitteeseen. Halutessa kirjan voi ladata omaan laitteeseen. Lataamiseen tarvitaan kuitenkin erillinen, ilmainen lukuohjelma: tietokoneissa esimerkiksi Adobe Digital Editions ja mobiililaitteissa Bluefire. Ohjeita näiden ohjelmien asennukseen ja käyttöön: https://www.ellibs.com/fi/ohjeet

Ellibsillä on myös mobiilisovellus, mutta se ei vielä toistaiseksi tue HAKA-kirjautumista. Toiveissa on saada kirjautuminen mobiilisovelluksella toimimaan heti ensi vuoden alusta. Tiedotamme tästä erikseen.

Toinen loppuvuoden 2018 uutuus on se, että Ellibsissä on saatavilla kiinnostava valikoima äänikirjoja

Kysy tarvittaessa lisää kirjastosta.

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU