Kesä koitti Mustialaan - lehmät pääsivät laitumelle - Hämeen ammattikorkeakoulu
Kesä koitti Mustialaan – lehmät pääsivät laitumelle

Kesä koitti Mustialaan – lehmät pääsivät laitumelle

28.05.2018 14:11

Lehmien kesäkausi on alkanut Mustialassa. Aamulla Mustialan lehmät pääsivät tänä keväänä ensi kertaa laitumelle. Kaikkiaan lypsylehmiä Mustialassa on noin 75 ja hiehoja ja vasikoita yhteensä saman verran.

Mustialan lehmien sorkkien alla ovat HAMKin syvimmät juuret, sillä vuonna 1840 perustettu Mustialan maanviljelysopisto on nykyisen Hämeen ammattikorkeakoulun vanhin osa. Lehmät saavat kuitenkin nauttia nykyaikaisista tiloista ja palveluista vuonna 2015 valmistuneessa pihattonavetassa. Maidontuotanto on Mustialan opetusmaatilan päätuotantosuunta, ja Mustialassa onkin tuotettu parhaan laatuluokan maitoa yhtäjaksoisesti jo 40 vuoden ajan.

Mustialan 185 hehtaarin laajuiset pellot siirrettiin luomutuotantoon keväällä 2018. Eläinten luomuun siirtäminen on suunniteltu syksylle 2019.

Mustialassa voi opiskella Hämeen ammattikorkeakoulun puolella maaseutuelinkeinojen tai hevostalouden agrologiksi. Hämeen ammatti-instituutti tarjoaa Mustialassa maatalousalan perustutkintoa ja mehiläistarhaajan ammattitutkintoa sekä monipuolista maatalousalan täydennyskoulutusta.

Mustialan kuulumisia voi seurata Facebookissa osoitteissa www.facebook.com/HAMKMustiala ja  www.facebook.com/mustialannavetta

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]