Kiertokapula lahjoittaa 12000 euroa HAMKille - Hämeen ammattikorkeakoulu
Kiertokapula lahjoittaa 12000 euroa HAMKille
Kiertokapula-lahjoitus

Kiertokapula lahjoittaa 12000 euroa HAMKille

14.12.2018 11:59

Kiertokapula suuntaa Hämeen ammattikorkeakoululle antamansa lahjoituksen kestävän kehityksen opetukseen.

Array

Jätteenkäsittely-yhtiö Kiertokapula on päättänyt lahjoittaa Hämeen ammattikorkeakoululle 12 000 euroa. Lahjoitus kohdistuu kestävän kehityksen opetukseen.

”Haluamme olla tukemassa kestävän kehityksen korkeakouluopetusta sekä syventää Hämeen ammattikorkeakoulun ja Kiertokapula Oy:n yhteistyötä kestävän kehityksen mukaisten toimintojen eteenpäin viemisessä”, sanoo Kiertokapulan henkilöstö- ja viestintäpäällikkö Sari Pousi-Heinonen.

Kiertokapula on tehnyt HAMKin kanssa yhteistyötä useita vuosia. HAMKissa on muun muassa tutkittu ravinteiden kierrätettävyyttä kaatopaikoilta hyötykäyttöön.

HAMK kiittää saamastaan lahjoituksesta. Kestävän kehityksen koulutuspäällikkö Tero Ahvenharjun mielestä kestävät ja resurssiviisaat toimintatavat ovat erittäin ajankohtaisia ja tämän alan osaajia tarvitaan.

”Olemme hyvin kiitollisia lahjoituksesta. Jäte ja erilaiset sivuvirrat ovat tänä päivänä arvokasta raaka-ainetta, joiden uudelleenkäyttö luo pohjan kiertotalous-ajattelulle ja on avain taloudellisesti ja ekologisesti kestävään tuotantoon. Meiltä valmistuvat ympäristösuunnittelijat hallitsevat tämän vastuullisuuden näkökulman ja sen käytännön soveltamisen”, kertoo Tero Ahvenharju Hämeen ammattikorkeakoulusta.

Valtio on varannut ammattikorkeakouluille kaikkiaan 24 miljoonaa euroa vastinrahoitusta. Mitä enemmän vastinrahakelpoisia lahjoituksia ammattikorkeakoulu onnistuu keräämään vuoden 2018 loppuun mennessä, sitä suuremman osuuden se saa kokonaissummasta. Raha, jonka ammattikorkeakoulut itse keräävät yhteiskunnan eri toimijoilta, saadaan käyttää suoraan ammattikorkeakoulun omaan toimintaan.

Lisätietoja:

Sari Pousi-Heinonen, henkilöstö- ja viestintäpäällikkö, Kiertokapula, 050 581 9997, etunimi.sukunimi@kiertokapula.fi

Tero Ahvenharju, koulutuspäällikkö, kestävä kehitys, HAMK, 040 5234475, etunimi.sukunimi@hamk.fi

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]