Leikki- ja lähiliikuntapaikkojen peruskoulutusta järjestetään HAMKissa jo kuudetta vuotta - Hämeen ammattikorkeakoulu
Leikki- ja lähiliikuntapaikkojen peruskoulutusta järjestetään HAMKissa jo kuudetta vuotta

Leikki- ja lähiliikuntapaikkojen peruskoulutusta järjestetään HAMKissa jo kuudetta vuotta

26.09.2018 07:57

Vastuu leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuudesta on kaikilla niiden parissa toimivilla. Tämä turvallisuus määritellään laissa, alan standardeissa ja viranomaismääräyksissä. Näiden sisäistäminen on ehdoton edellytys laadukkaalle turvallisuustyölle.

HAMKin leikki- ja lähiliikuntapaikkojen koulutus on alusta asti suunniteltu yhteistyössä Viherympäristöliiton alaisuudessa toimivan leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuuslautakunnan kanssa. Alalla ei ole Suomessa laissa määriteltyä pätevyyttä, mutta koulutuksemme on Viherympäristön turvallisuuslautakunnan hyväksymää.

Vastuukouluttajana toimii Marko Eskolainen, jolla on pitkä kokemus sekä alan kouluttajana että tarkastajana. Koulutus on suunniteltu antamaan perustiedot kattavan teoriapaketin ja konkreettisesti leikki- ja lähiliikuntapaikoilla tapahtuvien käytännön harjoitusten avulla. Käytännön harjoituksissa toisena ohjaajana toimii Kaj Söderlund. Harjoituksiin sisältyy myös riskinarviointia.
Seuraava koulutus järjestetään maaliskuussa 2019. 

Koulutuspalautteita

  • ”Toteutui juuri niinkuin odotinkin. Kouluttaja Marko Eskolainen oli erittäin pätevä ja selvästi ilmaisi opetuksen sisällön.”
  • ”Kyllä, odotukset toteutui! Oli mukavaa että kurssi oli niin käytännönläheinen.”
  • ”Kouluttaja Marko Eskolainen on todellinen guru. Kaikki uutta asiaa minulle. Opetuksen ja opetusmateriaalin laatu erinomaista. En olisi uskonut, miten paljon asiaa koulutukseen liittyy.”
  • ”Parasta koulutuksessa oli molempien ulkopäivänä olleiden kouluttajien asiantuntemus ja ulosanti. Sai eri näkökulmia asioihin ja näki eri tapoja tehdä tarkastuksia.”
  • ”Odotukset täyttyivät. Parasta oli keskusteluun innostava opetustyö ja käytännön harjoitukset.”

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]