NOPSA–hankkeen valtakunnallinen seminaari 4.4.2019 Tampereella - Hämeen ammattikorkeakoulu
NOPSA–hankkeen valtakunnallinen seminaari 4.4.2019 Tampereella

NOPSA–hankkeen valtakunnallinen seminaari 4.4.2019 Tampereella

20.12.2018 13:42
Array

NOPSA-Nopea ammatillinen väylä työelämään -hankkeen (ESR) viiden ammattikorkeakoulun, neljän ammatillisen oppilaitoksen ja kahden ammatillisen opettajakorkeakoulun verkostossa on kehitetty kahden vuoden ajan toimintatapoja ja hyviä käytänteitä, jotka sujuvoittavat siirtymää ammatillisesta oppilaitoksesta ammattikorkeakouluun. Hankkeessa on syntynyt alueellisia malleja, joissa tunnustetaan ammatillisella toisella asteella hankittua osaamista, parannetaan jatko-opintovalmiuksia, opiskellaan ammattikorkeakouluopintoja osana toisen asteen tutkintoa taikka innostetaan ja kannustetaan opiskelijoita jatko-opintoihin. Nyt on aika esitellä alueellisesti testatut käytänteet valtakunnallisesti hyödynnettävissä olevina malleina.

Yhteistyökäytänteiden ja rakenteellisten ratkaisujen ohella sujuva siirtymä edellyttää osaavaa ja osuvaa ohjausta. NOPSA-hankkeessa on kehitetty opettajille suunnattu uraohjauksen valmennusohjelma ja uraohjaajan osaamismerkki. Myös nämä esitellään levitystapahtumassa.

Lisäksi NOPSA-hankkeessa on syntynyt siirtymää sujuvoittavia kielten oppimisen malleja sekä malli Taitaja-toiminnan hyödyntämiseksi sujuvassa siirtymässä. Tervetuloa keskustelemaan ja tutustumaan NOPSA-malleihin! Tilaisuudessa esiintyy myös nuoreksi maailmanparantajaksi ja “superälyköksi” medioissa tituleerattu Anni Laurila. Anni valmistui Singularity Universityn Global Solutions -ohjelmasta, joka kerää visionäärejä ratkomaan maailman suurimpia ongelmia edistyksellisten teknologioiden ja yrittäjyyden avulla. Ohjelma järjestettiin NASA:lla Piilaakson sydämessä, jossa Anni teki yhteistyötä menestyneistä teknologiayrittäjistä ja vaikuttajista koostuvien huippuosaajien kanssa. Annin opettajana on toiminut muun muassa entinen varapresidentti Al Gore.

Tutustu tapahtuman alustavaan ohjelmaan https://bit.ly/2UX2ktf ja ilmoittaudu mukaan 18.3.2019 mennessä. Tervetuloa!

Lisätiedot: Projektipäällikkö Tuomas Eerola, etunimi.sukunimi@hamk.fi, 040 587 8188

NOPSA-Nopea ammatillinen väylä työelämään –hankkeen (ESR) osarahoittajana toimii Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]